Pavučinám na Kolonádovom moste azda odzvonilo

Do e-mailovej schránky nám prišla fotografia Kolonádového mosta v Piešťanoch s otázkou, či by nebolo možné túto národnú kultúrnu pamiatku častejšie zbavovať usadeného neporiadku, pavučín a múch. Predsa sa po nej pohybujú turisti a návštevníci kúpeľného mesta, ktorí si ju chcú zvečniť ako jednu z tunajších dominánt. Otázku sme preto smerovali na správcov – Služby mesta Piešťany.

Znečistenie mosta si všimli okoloidúci. (Autor: čitateľ/am)

O čistotu Kolonádového mosta sa stará stredisko verejnej zelene, avšak neexistuje dostatok kapacít na to, aby mohol byť most čistený v pravidelných intervaloch a pritom bola vykonávaná aj ostatná starostlivosť o zeleň. „Čistenie Kolonádového mosta vykonávame podľa potreby, je to skôr nárazová práca. Momentálne nemáme pevne stanovený rozpis čistenia a ometania, primárne vykonávame záhradnícke práce, v rámci organizačných a personálnych možností čistíme aj most. Kapacity na čistenie máme, len ak presunieme a odložíme práce na zeleni. V tomto období je to lepšie, keďže obmedzujeme napr. kosenie, takže most pôjdeme tento týždeň poometať,“ priblížil šéf strediska verejnej zelene Stanislav Verchola.

Aktuálne sa začína aj obdobie tzv. jednodňových mušiek. Na moste budú „tancovať“ svoj posledný tanec tisíce podeniek, ktoré do rána zahynú a pokryjú asfalt svojimi nehybnými telíčkami. Tento jav budete môcť sledovať aj na Krajinskom moste, na lávke, v okolí mostov, teda na Nábreží I. Krasku, dokonca sa mušky zvyknúť objaviť aj na Nitrianskej či Nálepkovej ulici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika