Gymnazisti na celoslovenskej oslave Olympijského dňa v Banskej Bystrici

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany
  • 13. júna 2022, 00:02

David Zifčák a Šimon Sedlák, študenti Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch, mali v stredu 1. júna jedinečnú možnosť zúčastniť sa na Olympijskom dni v Banskej Bystrici. Bola to skvelá akcia. Zúčastnilo sa jej niekoľko stoviek ľudí zo Slovenska i zo zahraničia a vzácni hostia Matej Tóth či Anastasiya Kuzminová, ambasádori Medzinárodného olympijského mládežníckeho festivalu, ktorý sa v Banskej Bystrici bude konať od 24. do 30. júla.

David Zifčák a Šimon Sedlák sa odfotili s maskotom podujatia. (Autor: archív Zuzany Matúšovej)

Pri tejto príležitosti priniesla naša bronzová medailistka z olympiády v Londýne 2012, členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková, olympijský oheň až z Ríma. Slávnosti sa zúčastnili dvaja študenti z každého kraja a sme vďační, že práve my dvaja sme mohli reprezentovať našu školu a Trnavský kraj a symbolicky si odpáliť pochodeň, ktorú nám poskytol Piešťanský olympijský klub.

Ako hrdí študenti Gymnázia Pierra de Coubertina si podobné športové akcie veľmi vážime. Na večernom ceremoniáli sme si oddýchli od školských povinností, spoznali sme zopár skvelých ľudí, s ktorými, dúfame, zostaneme v kontakte. Preto by sme sa ešte raz radi poďakovali pedagogičke Zuzane Matúšovej, ktorá sa tohto výletu zúčastnila s nami. Ďakujeme, je to česť reprezentovať našu školu, mesto i kraj a už sa tešíme na ďalšie podobné akcie i na samotný Európsky olympijský festival mládeže, ktorého sa môžete zúčastniť aj vy.

Ak máte od 16 do 110 rokov, na oficiálnej webstránke eyof2022.com/dobrovolnici/ je stále možné zaregistrovať sa ako dobrovoľník vo viacerých atraktívnych oblastiach a zažiť neopakovateľnú atmosféru festivalu. Z našej školy využilo túto príležitosti až 20 žiakov, medzi ktorými sme aj my. Tešíme sa na vás!

David Zifčák/Šimon Sedlák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj