Sláva Ukrajine! Hrdinom sláva!

Na Ukrajine je vojna, ruskí okupanti bombardujú a útočia na civilné obyvateľstvo, ktoré pred týmto barbarským počinom uteká, a časť hlučnej, ale hlavne hlúpej slovenskej populácie na sociálnej sieti vypisuje závistlivé a nenávistné komentáre pod akýkoľvek článok týkajúci sa pomoci Ukrajine či utečencom.

(Autor: FB)

Uveďme si teda fakty. Ak by nebolo rozhodnutie Ruskej federácie brutálne zaútočiť na svojho suseda, ktorému dokonca pri vzniku jeho samostatnosti garantovala bezpečnosť a územná celistvosť, žiadnu krízu tu nemáme. Nejestvovala by utečenecká či energetická kríza. Únia by sa venovala svojim obyvateľom a po dvoch rokoch sužovania covidom by silu smerovala k návratu života pred pandémiou.

Rusko sa však rozhodlo k prehlbovaniu dôsledkov pandémie prispieť barbarským útokom na Ukrajinu, ale aj vyhláseniami, že i ďalšie európske krajiny považuje za nepriateľské. Odzneli vyhrážky o zastavení dodávok fosílnych palív i vyhrážka, že Rusko je odhodlané použiť svoj jadrový arzenál.

Ruské štátne médiá sú plné reportáží, kde odznievajú teórie o tom, ako má Rusko na Európu zaútočiť, kedy použiť jadrový arzenál. Propaganda rozoberá, čo so štátmi po dobytí Európy, ktoré dostanú možnosť si ponechať štátnosť či ktoré zaniknú. A Slovensko v ruských predstavách nového usporiadania sveta nefiguruje.

Pri konfrontácii s týmito faktami by si človek pomyslel, že azda nemôže jestvovať blázon, ktorý by ešte velebil Rusko. Ale jestvuje. Tak pre vás vraj „vlastencov“ a „vlastenky“, ale aj pre tých, ktorí ste sa v nedeľu na Slavíne podrobili Rusku pred uvrieskaným Ficom, Blahom a ich vlastizradnou smeráckou kumpániou.

NATO ani USA na Rusko nezaútočili. Európska únia sa atómovkami nevyhráža. Európska únia nešíri v médiách verzie o novom usporiadaní sveta. Európa nevedie barbarskú vojnu, pred ktorou v strachu o život utekajú ženy s deťmi. Jediný, kto v Európe vedie imperialistickú vojnu a spôsobuje humanitárnu, energetickú a ekonomickú krízu, je Rusko.

A kto to nevidí, je alebo dezorientovaný ruskou propagandou, alebo ako v prípade väčšiny našej opozície vlastizradca či politický manipulátor s cieľom získať si dezorientovaných voličov aj za cenu spochybňovania slovenskej štátnosti. Pretože ruská propaganda z pohľadu toho, čo verejne prezentuje, s existenciou Slovenska nepočíta.

Vízie Ruska o novom usporiadaní sveta v súčasnosti úspešne marí za cenu životov svojich obyvateľov Ukrajina. Sláva Ukrajine! Hrdinom sláva! 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava