Ako mať doma naozajstnú pohodu?

  • Inzercia
  • 31. januára 2022, 17:00

Domov je miestom, kde by sme sa mali cítiť dobre. Alebo aj lepšie ako dobre, veď nie nadarmo sa hovorí, že všade dobre, doma najlepšie. Avšak nefunguje to zázračne a len preto, že nejaké miesto nazývame domovom, nebudeme sa v ňom automaticky cítiť skvele.

(Autor: Iryna Kalamurza / Shutterstock.com)

Ak sa chystáte rekonštruovať, myslite aj na akustiku

Dôležité je vedieť si pokojnú atmosféru „zabezpečiť“. A ak bývate v byte a čaká vás jeho rekonštrukcia, môžete začať pokojnú atmosféru „budovať“ už počas nej. Ako? Tak, že nezanedbáte potrebu účinnej akustickej izolácie vášho bytu.

Susedov si totižto vyberať nebudete a ak sú tí vaši teraz naozaj ukážkoví, neznamená to, že nikdy sa vedľa vás nenasťahuje niekto, pre koho bude nočný kľud neznámym pojmom. Akustická izolácia je tak skvelou poistkou aj do budúcna. Môže vám pomôcť k dobrému spánku aj k dobrým susedským vzťahom.

Vyskúšajte rôzne spôsoby pre dosiahnutie fyzickej aj psychickej pohody

Nielen hluční susedia vám však môžu brániť v užívaní si domácej pohody. Často tomu bránime my sami. Ako? Tým, že nevieme pustiť z ruky naše smartfóny. Aj keď už nemusíme vybavovať pracovné hovory, stále nás majú čím otravovať. Minimálne neustálymi upozorneniami zo sociálnych sietí, ktoré dokážu byť poriadnym žrútom času.

Riešenie je jednoduché. Po príchode domov si vypnite na smartfóne pripojenie k internetu. Zastavíte tak nekonečný prúd rôznych upozornení a hlásení, ktoré vás nútia každú chvíľu brať smartfón do rúk. A ak bude niekto od vás niečo súrne potrebovať, stále vám môže zavolať, kvôli tomu byť pripojený k internetu nemusíte.

Pre dosiahnutie psychickej pohody môže poslúžiť aj pravidelné užívanie CBD oleja. Tie majú tendenciu pomáhať pri úzkostiach, depresiách, či problémoch so spánkom. Ak však máte podozrenie na vážnejšie zdravotné problémy psychického rázu, určite vyhľadajte lekára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana