Odišla energická vedúca internátu SPŠE

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. januára 2022, 00:01

AKTUALIZOVANÉ – Dnes, v piatok 21. januára sa rodina, blízki priatelia, susedia, bývalí kolegovia zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej a ďalší známi rozlúčia s pani Máriou Vidovou z Banky, ktorú jej blízki oslovovali Katka. Pohrebný obrad sa uskutoční v cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch. Nech odpočíva v pokoji!

Mária Vidová zomrela náhle vo veku 83 rokov. Nech odpočíva v pokoji! (Autor: archív rodiny)

Moji drahí, v sobotu 15. januára 2022 večer nás vo veku 83 rokov náhle opustila moja milovaná babička Mária (Katarína) Vidová. Môj celoživotný vzor, moja bútľavá vŕba. Do poslednej sekundy energický, optimistický, pedantný a empatický človek. Snažili sme sa doslova ako o život, ale zastavené srdiečko sme už nerozbehali. Zastalo navždy…

Babička mala veľmi rada ľudí, celý život s nimi pracovala. Za 57 rokov v školstve odučila a vychovala tisíce žiakov a chlapcov v náročnom pubertálnom veku. Ako vedúca vychovávateľka v milovanej majestátnej Vile Löger pri Kolonádovom moste v Piešťanoch nahrádzala stredoškolákom počas týždňa rodičov, psychicky ich podporovala a viedla, aby z nich vyrástli ľudia so správnymi hodnotami.

Koľkokrát za tie desaťročia utekala v nočnej košeli s chlapcami do nemocnice, koľkokrát ich naháňala s Drägerom v ruke, keď prišli cez okno „na tajňáša“ zo zábavy, koľkokrát utešovala plačúcich prvákov, ktorí si na éru samostatnosti ešte nezvykli.

Zabuchnuté hlavné dvere? Bez problémov po rebríku na balkón. Zatvorený internát pre rekonštrukciu? Ubytovala u seba doma štyroch chlapcov na dva roky. Mnohé z tých detí sú už starými rodičmi a tešia sa z vnúčat. Toto dokázať, prispieť svojou troškou, aby bol svet a ľudia v ňom lepšími… Som na Teba hrdý a vždy budem!

Spolu s babičkou odišlo kusisko dobra, obetavosti a pokory. Úprimne ďakujem všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby mohla prežiť taký krásny, veselý a pestrý život. Vážim si každého, komu sa mohla úprimne vyrozprávať, posťažovať či pochváliť.

Kto ste ju poznali, venujte jej, prosím, tichú spomienku.

Ďakujem aj piešťanskej posádke Rýchlej lekárskej pomoci (MUDr. Staš, p. Švajdová, p. Žlnay) za profesionálny prístup.

vnuk Viktor Vrábel

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila