Študentka z Vrbového najlepšia spomedzi 66-tisíc stredoškolákov!

  • Školy / Región
  • 8. januára 2022, 00:01

Študenti z Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom uspeli v súťažiach v ruskom i anglickom jazyku. Aleksandra Bajzíková sa dokonca stala najúspešnejšou spomedzi 66-tisíc žiakov stredných škôl.

(Autor: GJBM Vrbové)

Žiaci z 3. BB triedy ruskej bilingválnej sekcie – Jozef Hrdlička, Aleksandra Bajzíková, Emma Obuchová, Barbora Sotoňáková a Alojz Blahovec sa koncom minulého roka zúčastnili medzinárodnej olympiády v ruskom jazyku, ktorá sa uskutočnila v online formáte na platforme ruského vzdelávacieho portálu Infourok. Študenti mali možnosť overiť si svoje vedomosti zo štyroch predmetov – matematika, biológia, ruský jazyk a anglický jazyk.

V predmete ruský jazyk sa zo 65 967 žiakov stredných škôl umiestnila na prvej priečke Aleksandra Bajzíková. V anglickom jazyku zo 60 873 stredoškolákov skončil na treťom mieste Jozef Hrdlička.

Ďalší žiaci sa zúčastnili online súťaže v anglickom jazyku s názvom Best in English. Ide o porovnávaciu súťaž, do ktorej sa zapojili desiatky študentov zo Slovenska, z Českej republiky, ale aj z iných krajín Európskej únie. Test pozostával z viacerých úloh zameraných na využitie cudzieho jazyka, ale aj na čítanie s porozumením či posluch. Z Gymnázia J. B. Magina sa na prvých piatich priečkach s vynikajúcim výsledkom umiestnili: Kristína Pilátová (5. BA), Jakub Benjamín Zeleňák (1. BA), Marcel Holán (5. BA), Adam Kinzel (4. BA) a Soňa Vojčíková (5. BA). Pilátová zároveň skončila na 21. mieste v rámci Slovenska.

zdroj: gvrbove.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela