Autobusy a vlaky jazdia v zmenených časoch

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 17. decembra 2021, 09:07

Na území Trnavského kraja platia od nedele 12. decembra nové cestovné poriadky prímestských autobusových liniek. Ide o pravidelnú zmenu, ktorá sa týka aj železničnej dopravy na celom Slovensku.

Aktualizované odchody a príchody autobusov nájdete na webstránke dopravcu. © FB Trnavský samosprávny kraj

„Ide o pravidelnú zmenu, ktorá sa deje každý december. Vypočuli sme našich obyvateľov a množstvo z ich podnetov sme zapracovali do nových cestovných poriadkov. Zamerali sme sa na to, aby prímestské autobusy boli dostupnejšie a lepšie nadväzovali na ďalšie formy dopravy,“ skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Obyvatelia kraja mali možnosť pripomienkovať aktuálne platné cestovné poriadky počas septembra. Župa následne podnety od obyvateľov spracovala, prerokovala so župnými zmluvnými dopravcami a časť z nich použila pri tvorbe cestovných poriadkov.

„Reflektovali sme aj na nový grafikon vlakov. Snažili sme sa zosúladiť prestupy v jednotlivých uzloch. Nové cestovné poriadky sú zverejnené na webových sídlach dopravcov, ako aj v autobusových staniciach a na zastávkach,“ poznamenala Eva Pišová, poverená riadením Odboru dopravnej politiky Úradu TTSK.

Nový grafikon vlakov na rok 2022 je takisto platný od nedele. Vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko podľa neho najazdia 35,8 milióna kilometrov, čo je o dva milióny viac ako v tomto roku a vôbec najviac od roku 2000. Nový cestovný poriadok zaviedol viacero zmien vrátane lepšieho spojenia Košíc s Budapešťou. 

TTSK/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín