Žiaci základných škôl majú od dnes opäť povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest

  • Školy
  • 25. novembra 2021, 11:49

Od dnešného dňa sa zavádza povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty aspoň rúškom pre žiakov základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiakov prvých štyroch ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

ilustračný obrázok (Autor: vd)

„Od štvrtka 25. novembra je v interiéroch, vrátane prostriedkov verejnej dopravy a taxíkov, povinné prekrytie nosa aj úst respirátorom vo všetkých okresoch. V exteriéri vo všetkých okresoch platí povinné prekrytie dýchacích ciest rúškom, respirátorom, šálom alebo šatkou, ak ste od cudzích osôb menej ako dva metre,“ uvádza sa vo vyhláške. Prekryté horné dýchacie cesty je potrebné mať aj na všetkých hromadných podujatiach, a to v interiéri aj exteriéri.

Striktnejší režim prekrytia horných dýchacích ciest, či už v nižších ročníkoch škôl alebo pri všeobecných pravidlách v interiéri a exteriéri, je súčasťou balíka sprísnených opatrení. „Tento balík má potenciál spomaliť komunitné šírenie COVID-19 v rozličných sférach každodenného života. Epidemiologická situácia je v súčasnosti alarmujúca a tento stav komplikuje aj výskyt iných respiračných ochorení vírusového a bakteriálneho charakteru,“ uvádzajú hygienici.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj