Štvrtáci zo ZŠ Brezová na jazykovom šampionáte

Štvrtáci C triedy zo Základnej školy na Brezovej ulici reprezentovali okres Piešťany v jazykovom online šampionáte. V okresnom kole totiž zvíťazili a súperili tak v krajskom kole s najlepšími školami z okresov Hlohovec, Senica, Skalica, Trnava, Dunajská Streda a Galanta o postup do celoslovenskej verzie šampionátu.

Piešťanci skončili najlepší v okrese a tretí v Trnavskom kraji. (Autor: zsbrezapy.sk)

Žiaci 4. C pod vedením učiteľky Martiny Saxunovej získali prvenstvo v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu. Ide o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike.

Tento šampionát prebieha online prostredníctvom aplikácie na učenie cudzích slovíčok s názvom WocaBee. Okrem toho, že si medzi sebou merajú sily školy, všetci zapojení hrajú o viacero ocenení od ponožiek až po bluetooth slúchadlá.

Učiteľ hrá o ceny, ak zadá žiakom na domácu úlohu aspoň dva „balíčky“ slovíčok. Žiak môže vyhrať, ak tieto balíky v aplikácii splní. Trieda sa dostáva do žrebovania, keď absolvuje minimálne jednu písomku a jednu hru.

Všetci zúčastnení tiež súťažili v spomínanom okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu. Úlohou žiakov bolo nahrať v aplikácii čo najviac bodov s názvom WocaPoints. Ak sa im ako triede v rámci okresu podarilo dosiahnuť najvyšší počet bodov v priemere na žiaka, získali predĺženie aplikácie o dva mesiace zdarma, online kurz angličtiny alebo nemčiny, ocenenie okresní šampióni a postup do krajského kola.

Krajské kolo sa uskutočnilo počas prvých dvoch novembrových týždňov, pričom vyhodnotené bolo v pondelok 15. novembra. Okres Piešťany reprezentovala ZŠ Brezová, ktorá v okresnom kole tesne predbehla ZŠ Veľké Kostoľany. V krajskom kole napokon žiaci zo „sedmičky“ skončili na treťom mieste.

Trnavský kraj bude v celoslovenskom kole reprezentovať Základná škola Mallého zo Skalice, pričom šampionát vyvrcholí česko-slovenským finále. Celkovo sa do súťaže zapojilo takmer 60-tisíc žiakov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav