Antirúškar z Lidlu má covid, napojili ho na kyslík

  • Spravodajstvo
  • 18. novembra 2021, 18:49

Jeden z antirúškarov z piešťanského Lidla, ktorí sa dostali do potýčky s policajtmi, leží s ťažkým priebehom covidu v bojnickej nemocnici. Jeho stav je natoľko vážny, že ošetrujúci lekári ho museli napojiť na kyslík. Informoval o tom internetový spravodajský portál denníku SME.

Skupinka antirúškarov, ktorá vo štvrtok 4. novembra nabehla do piešťanského supermarketu vyvolať konflikt s predavačkami a policajtmi. (Autor: FB Jozef Dobrotka)

Polícia bola 4. novembra podvečer privolaná do piešťanského supermarketu Lidl v Priori, v ktorom si skupina provokatérov odmietala nasadiť respirátory, prípadne priestor opustiť a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladni. Situáciu sa najskôr snažili vyriešiť zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba. Po neuposlúchnutých výzvach požiadali o pomoc policajné hliadky. Privolané hliadky opakovane skupinu vyzývali, aby si prekryli horné dýchacie cesty, alebo aby obchod opustili a umožnili tak ostatným zákazníkom v pokoji dokončiť svoj nákup.

Problémovú skupinu ľudí policajti v zmysle zákona vyzvali, aby predložili doklady totožnosti. Tieto osoby boli podozrivé z priestupku na úseku verejného zdravotníctva a zistenie ich totožnosti bolo nevyhnutné pre ďalšie konanie. Osoby s políciou nespolupracovali, svojim konaním sťažovali situáciu a počas celej doby sa správali arogantne a odmietali uposlúchnuť výzvy polície.

Troch z tejto partie provokatérov policajti umiestnili do cely predbežného zadržania. Na základe rozhodnutia sudcu sú však stíhaní na slobode.

Polícia v súvislosti s incidentom v piešťanskom supermarkete obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Podľa informácii spravodajského portálu SME jedného z provokatérov si tak zrejme našla úplne iná spravodlivosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín