Bitka o Lidl

V minulom týždni sa Piešťany ocitli v centre pozornosti slovenských médií. Zavítala k nám totiž skupinka antirúškových provokatérov získať popularitu na sociálnej sieti. Tentoraz ale narazila na rázny postup polície. Manipulátori však šíria príbeh o tom, ako policajti tvrdo zakročili len preto, že provokatéri nemali rúška. Takýto opis však nie je pravdivý.

(Autor: FB)

Do piešťanského Lidla neprišli bežní ľudia. Išlo o skupinku, ktorá sa o svojom úmysle vyvolať konflikty dopredu dohodla. V presile vstúpili do predajne tak, aby nemali šancu voči nim zakročiť. V predajni si zložili rúška a s košíkmi sa nahrnuli k pokladniam, aby ich zablokovali. Už dopredu vedeli, že predavačkám neostane nič iné, ako na nich zavolať políciu.

Privolaným policajtom začali recitovať naučené „právne stanoviská“. Všetko si natáčali na mobil. Policajti sa rozhodli byť nekompromisní. Najprv ich slušne vyzvali, aby si prekryli horné dýchacie cesty. Keď odmietli, povedali im, že sa dopustili priestupku a budú oznámení na úrad verejného zdravotníctva.

Policajt ich vyzval, aby predložili doklady totožnosti. S tým však už mali problém, jeden z nich vyzýval policajtov, aby sa zamerali na zamestnancov Lidla, pretože tí vraj páchajú trestný čin. Policajt mu na túto hru neskočil. „Pane, predložte občiansky preukaz, v opačnom prípade budete predvedený na úrad policajného zboru,“ povedal.

Antirúškar si vybral občianku z vrecka, ale nechcel ju odovzdať. Policajt mu doklad vytrhol. Antirúškari reagovali na adresu policajtov vulgárnymi poznámkami. Zdalo sa, že konflikt už nebude viac eskalovať. Veliteľ hliadky navrhol, že jednu pokladňu by mohli uvoľniť pre bežných zákazníkov. Okamžite sa však k tejto pokladni nahrnuli antirúškari a došlo k strkanici.

Policajti sa snažili dvoch najaktívnejších provokatérov oddeliť a zvaliť na zem. Potom, ako ich spacifikovali, si prišli ešte po tretieho. Jeden policajt totiž veliteľovi oznámil, že ho udrel do tváre päsťou. Zvalili ho na zem a odtiahli.

Troch antirúškarov odviedli z predajne preč a noc strávili v policajnej cele. Polícia oznámila, že prípad vyšetruje pre podozrenie z výtržníctva a útoku na verejného činiteľa.

Druhá strana sa následne rozhodla, že si to so zasahujúcimi policajtmi vybaví cez Facebook. Kruhy spojené s ĽSNS a uhríkovcami zverejnili ich identity a vyzývali ľudí, aby si ich našli. Vyhecovaní užívatelia už píšu výzvy na ich likvidáciu. Toľko k faktom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj