V Maduniciach vznikne Rozhľadňa nad cyklotrasou

  • Inzercia
  • 11. novembra 2021, 15:21

Myšlienka vybudovať Rozhľadňu nad cyklotrasou rezonovala v povedomí vedenia obce Madunice už dlhšie. Ten správny čas nastal, keď sa budovanie cyklotrasy môže stať realitou.

Každá finančná injekcia pre samosprávu je vítaná, preto obec využila možnosť zapojenia sa do grantovej výzvy Ekoobec 2021 Nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis, ktorá je zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy. Aj vďaka poskytnutému grantu vo výške 6153,19 eur sa obec posunula bližšie k cieľu splniť si svoj sen vybudovať rozhľadňu v priestore novovznikajúcej cyklotrasy, ktorá Madunice bude spájať so susednými Koplotovcami cyklomostom cez rieku Váh.

Po konzultáciách s projektantom a vykonaní geologického prieskumu bola vypracovaná projektová dokumentácia. V mesiaci október 2021 sme začali s prípravnými prácami, a to osadením cyklostojanov, ktoré už teraz zatraktívnili priestor pre voľnočasové aktivity občanov a cyklistov. Priestor na kopci za mostom sa tak stáva obľúbeným ešte pred postavením rozhľadne, jej stavebné povolenie je na spadnutie. Čaká nás samotná výstavba a tvorba obsahových i grafických návrhov informačných tabúľ a ich osadenie v teréne.

Mária Hergezelová/(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín