Ocenenie Ekologický čin roka získal klub slovenských turistov Tesla Piešťany

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. septembra 2021, 08:51

Klub slovenských turistov Tesla Piešťany získal s projektom obnovy studničiek, značenia a budovania infraštruktúry v Považskom Inovci ocenenie Ekologický čin roka. Súťaž vyhlasuje každoročne Trnavský samosprávny kraj v jednej kategórii pre občianske združenia, obce a dobrovoľníkov a v druhej pre školy.

Ladislav Beleščák, predseda KST Tesla Piešťany v úvode tohto roku odovzdal projekt do užívania verejnosti (Autor: archív klubu)

Piešťanskí turisti obnovili dve studničky, pracovali aj na obnove turistického značenia, cykloznačenia, nainštalovali tiež mapu Považského Inovca. Komisia udelila dve druhé miesta dobrovoľníkom z Trnavy a Senice. Do prvej trojky sa dostala aj Poľovnícka organizácia Šamorín za výsadbu stromov okolo mesta. Súčasťou ocenenia je aj finančná odmena. V kategórii škôl komisia ocenila všetkých päť prihlásených projektov. Mimoriadnu cenu získala Stredná odborná škola technická v Dunajskej Strede za vyčistenie a úpravu príjazdovej cesty ku škole.

„Aj súťaž Ekologický čin roka je príkladom toho, ako spolu tvoríme zelený kraj. O zdravé životné prostredie sa pričiňujú aj dobrovoľníci, žiaci alebo aktivisti. Do jubilejného desiateho ročníka súťaže sa prihlásilo takmer 20 zaujímavých projektov a inšpiratívnych aktivít. Želám si, aby motivovali ďalších obyvateľov Trnavského kraja a klimatickej zmene sme čelili spoločne,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Trnavská župa v súťaži Ekologický čin roka už od roku 2010 každoročne oceňuje najlepšie aktivity zamerané na ochranu a tvorbu životného prostredia, ako aj na zvyšovanie povedomia o ekologicky udržateľnom spôsobe života.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel