Trnavský kraj: Začínajúci učitelia zo župných škôl môžu žiadať o príspevok na bývanie

  • Školy
  • 25. augusta 2021, 15:28

Trnavský samosprávny kraj otvoril možnosť požiadať o poskytovanie pravidelného finančného príspevku na bývanie. Začínajúci učitelia a majstri odbornej výchovy, ktorí ukončili štúdium pred menej ako piatimi rokmi a majú pracovný pomer s niektorou zo župných stredných škôl, môžu mesačne získať 150 eur.

(Autor: archív (HAĽW))

Finančnú podporu môžu podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča využiť na úhradu nákladov spojených s bývaním vo vlastnej nehnuteľnosti alebo na bývanie na základe nájomnej zmluvy, ale aj na splátky úveru na kúpu nehnuteľnosti. „Rozhodli sme sa motivovať mladých ľudí a dať im ďalší dôvod na to, aby ostali pracovať v Trnavskom kraji, prípadne sem za prácou prišli. Začínajúcim učiteľom a majstrom odbornej výchovy poskytneme 150 eur mesačne na bývanie. Evidujeme, že priemerný vek učiteľov sa postupne zvyšuje a ich nedostatok je predovšetkým v odborných predmetoch a jazykoch. V začínajúcom školskom roku preto prichádzame s novým riešením,“ povedal Viskupič.

Žiadateľom bude príspevok poskytovaný mesačne, a to formou refundácie na základe predloženého vyúčtovania. Do konca tohto roka má samosprávny kraj na tento účel vyčlenených 50-tisíc eur. Všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní finančného príspevku na bývanie schválili krajskí poslanci koncom júna. Možnosť získať tento príspevok majú aj všeobecní lekári, ktorí od župy získali účelovú dotáciu na rozvoj a podporu zdravotníctva.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav