Muzikál Aladin uviedli len po týždňovej príprave

V Súkromnej základnej umeleckej škole v Piešťanoch to minulý týždeň žilo tancom, spevom a hereckými výkonmi. Deti, ktoré navštevovali muzikálový tábor, tam nacvičovali predstavenie Aladin. Rodičom, blízkym i priateľom ho predviedli v nedeľu 25. júla v Elektrárni Piešťany.

Na pódiu sa blyslo viacero talentov. (Autor: am)

„Zuška“ organizuje muzikálové tábory už tretie leto. Tento rok sú v pláne tábory dokonca dva, pričom prvý s tematikou Aladin je už úspešne ukončený. Bol určený deťom od 6 do 15 rokov. „Mali sme 38 detí, dosť bolo mladších detičiek – šesť, sedem a osemročných. Samozrejme, boli tam aj starší,“ priblížila zloženie tábora lektorka Lucia Danišová.

Z dôvodu, že v tábore bolo detí o čosi viac ako minulý rok, aj celotýždňová príprava na veľké predstavenie bola náročnejšia. To, čo iní cvičia pol roka, možno i rok, deti natrénovali za týždeň. „Ale zvládli sme to aj vďaka starším žiakom. Veľmi nám pomohli, dokonca si dovolím tvrdiť, že bez nich by sme to nedali,“ skonštatovala Danišová.

Počas celého týždňa, keď deti prichádzali približne o ôsmej ráno a odchádzali o piatej popoludní, trávili čas nácvikmi v priestoroch umeleckej školy. „Niektoré deti ani domov nechceli ísť, potiahli by ešte dlhšie,“ zasmiala sa lektorka. Počas týždňa mali po skupinkách hodiny herectva, spevu, tanca, výtvarnej. Objavili aj nové talenty, našli spevákov, hercov, tanečníkov i z radov ich doterajších žiakov, ba dokonca doposiaľ neznámych detí. S výsledkom boli napokon pedagogičky spokojné a páčilo sa azda i rodičom a podporovateľom mladých umelcov, keďže vypredali Elektrárňu takmer do posledného miesta.

Mladí umelci mali podporu aj u riaditeľa školy Tibora Ukropca. „Ďakujeme pánovi riaditeľovi za možnosť, že sa môžeme rozvíjať a máme možnosť tráviť v škole čas aj cez prázdniny. Je veľmi ústretový, vždy nám so všetkým pomôže. Tiež by som chcela poďakovať pani Anke Bolješikovej, ktorá nám veľmi pomáha a podporuje nás, deťom sa venuje po speváckej stránke,“ dodala pedagogička.

Teraz sa začínajú prípravy na ďalší tábor, ktorý sa uskutoční prvý augustový týždeň a bude určený starším deťom. Hlavnou témou je High School Musical. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava