Majstrom Slovenska v šachu jednotlivcov v Piešťanoch sa stal Samir Sahidi

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. júla 2021, 00:01

V týždni od 10. do 18. júla sa v priestoroch Palace Ballroom na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v šachu jednotlivcov. Osemdesiatsedem šachistiek a šachistov bojovalo o najcennejšie tituly v ženských a mužských kategóriách. Turnaja sa okrem slovenských šachistov zúčastnili šachisti z Česka, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Švajčiarska. Majstrom Slovenska sa stal IM Samir Sahidi z Klubu šachových nádejí Bratislava, ktorý bol v turnaji druhý nasadený a získal celkovo 8 bodov z 9 partii, keď súperom dovolil len 2 remízy a turnajom prešiel bez jedinej prehry.

Osemdesiatsedem šachistiek a šachistov bojovalo o najcennejšie tituly v ženských a mužských kategóriách. (Autor: FB Slovenský šachový zväz)

V ženskej kategórii zvíťazila Dominika Tomčíková z TJ Slovan Rajecké Teplice, ktorá získala celkovo 6 bodov. V rámci sprievodného programu organizátori z ŠK Modra pripravili turnaje v bleskovom a rapid šachu a exhibície v živom šachu. “Sme veľmi radi, že sme od Slovenského šachového zväzu dostali dôveru a mohli sme organizovať Majstrovstvá Slovenska v šachu jednotlivcov. Chcel by som sa taktiež poďakovať za spoluprácu Kúpeľom Piešťany, ktoré nám poskytli krásne priestory, v ktorých sa podujatie uskutočnilo. Čerešničkou na torte boli pre nás exhibície v živom šachu, ktoré prilákali pozornosť nielen účastníkov majstrovstiev Slovenska, ale aj širokej verejnosti,” hovorí Ján Kišon, riaditeľ Majstrovstiev Slovenska v šachu jednotlivcov 2021.

Na hladký priebeh dohliadal rozhodcovský tím pod vedením medzinárodného rozhodcu, Rastislava Diviaka. Jeho rozhodcovský tím počas celého priebehu nemusel riešiť závažnejší problém a mohol tak naplno sledovať boje na jednotlivých šachovniciach. Diváci doma i vo svete mohli taktiež sledovať všetky partie online, ktoré boli prenášané na webovej stránke chess.sk a taktiež na svetových stránkach ako chess.com a chess24.com. V sprievodných turnajoch zvíťazili GM Mikuláš Maník v turnaji v bleskovom šachu a IM ​​Valentin Baidetskyi v turnaji v rapid šachu. “Chcel by som sa veľmi poďakovať v mene celého rozhodcovského tímu za korektný priebeh celého podujatia. Sme veľmi radi, že sme mohli byť rozhodcami práve tohoto podujatia, ktoré sa odohralo v krásnych priestoroch Piešťanských kúpeľov,” dodáva Rastislav Diviak, hlavný rozhodca Majstrovstiev Slovenska jednotlivcov 2021.

Exhibície v živom šachu sa uskutočnila pod taktovkou Agentúry Hector, ktorá predviedla šermiarske súboje na živej šachovnici. Exhibičnú partiu medzi sebou odohrali dvaja prezidenti Slovenského šachového zväzu, a síce ten súčasný, Ing. Milan Roman, a bývalý, Ing. František Jablonický. Partia skončila remízou a aktuálny prezident SŠZ dodáva: “Som veľmi rád, že sme sa po náročnom roku vrátili k tradícii živého šachu, ktorá je nezameniteľne spojená s Majstrovstvami Slovenska jednotlivcov. Touto cestou by som sa rád poďakoval organizátorom podujatia, Agentúre Hector a v neposlednom rade Ing. Františkovi Jablonickému za peknú partiu. Verím, že podobné podujatia môžu prispieť k propagácii šachu na Slovensku a že ich v najbližšom období ešte veľa zažijeme.”

TS Slovenský šachový zväz

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava