Začínate s behaním? Túto súčasť výbavy by ste nemali podceniť

  • Inzercia
  • 7. júla 2021, 10:59

Beh. Každý by ho chcel robiť, ale len niektorým to vydrží dlhšie než pár týždňov. Hovorí sa, že k športu sa viete motivovať aj nákupom športového oblečenia. Predsa nechcete, aby vaše nové športové šortky ostali ležať v skrini. Beh je športom, ku ktorému vám stačí málo vecí. Stačia vám obyčajné legíny, tričko a môžete vybehnúť. Je ale jedna vec, ktorú by ste podceniť nemali.

Zdroj obrázka: Ivanko80 / Shutterstock.com

Či už chcete začať behávať pre radosť, alebo sa chystáte zvládnuť maratón, základom je správna bežecká obuv, ktorá pomáha celému telu držať správnu rovnováhu, pomáha predchádzať zraneniam a napomáha samotnému behu.

Ak si plánujete v blízkej dobe kúpiť bežecké tenisky, skúste sa zamyslieť na týmito kľúčovými bodmi:

  • Zvážte, kde plánujete bežať

Ak nemáte možnosť ísť vo svojom blízkom okolí do prírody, kúpte si tenisky, ktoré sú určené na beh po ceste. Ak naopak plánujete behávať v lese či po horách, porozhliadnuť by ste sa mali po trailovej bežeckej obuvi.

  • Rozhodnite sa, akú intenzitu tlmenia chcete pri behaní cítiť

Chcete sa pri behaní cítiť, akoby ste behali po oblakoch či vankúšoch? Možno naopak chcete cítiť zem pod nohami. Toto rozhodnutie patrí medzi tie dôležité, pretože pokles a pevnosť päty sú na každej obuvi iné a vy by ste mali nájsť tú obuv, v ktorej sa vám bude pohodlne bežať.

  • Zamyslite sa, či nepotrebujete špeciálny typ obuvi

Väčšina bežcov si kupuje bežeckú obuv bežne v športových predajniach. Ak má však vaše chodidlo sklon k vykláňaniu sa smerom dovnútra alebo von, existujú špeciálne topánky, ktoré sú určené práve pre vás. Ak by ste odignorovali to, že potrebuje špeciálnu obuv, beh by vám vôbec nebol príjemný a v horšom prípade by mohlo dôjsť k nejakému zraneniu.

  • Uistite sa, že vám topánka sedí

Ak vám nebude bežecká obuv sedieť dokonale, nebude sa vám dobre behať. Na stránke Sportrysy.sk nájdete veľký výber bežeckých topánok, kde si vyberie aj náročnejší bežec.

Zdroj obrázka:

Ivanko80 / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav