Tanečníci zo súkromnej „zušky“ zožali úspech

Tanečníkom zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch sa darilo. Zúčastnili sa na súťaži Showtime Dance v Leviciach a odniesli si okrem skvelých umiestnení aj pochvalu organizátorky.

S číslom Slunce, seno, Píšťany zožali tanečníci úspech, dokonca i pochvalu organizátorky. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Tri učiteľky – Lucia Danišová, Nikola Gelingerová a Jana Kučerová – priviedli na súťaž 70 detí s 35 choreografiami. „Deti boli nadšené, že je možnosť zúčastniť sa na súťaži, aj keď podmienky neboli úplne jednoduché. Museli mať antigénový test nie starší ako 12 hodín, takže ráno sme sa boli dať hromadne testovať. Začínali sme ako prví, v hale museli mať všetky deti rúška, bolo veľmi teplo a bolo to dosť obmedzujúce. No o to viac som hrdá a pyšná na naše deti, ako dobre to zvládli,“ uviedla Lucia Danišová. Podľa jej slov sa tanečníci usilovne pripravovali, „makali“ a sú radi, že sa znova po prestávke do „zušky“ vrátili.

Deti zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch na súťaži v Leviciach sprevádzala aj učiteľka Lucia Danišová (na fotografii) a ďalšie dve pedagogičky.

Malé deti vystupovali medzi prvými, pokračovali staršie deti a končili najstaršie. Práve najstarší z Flawless Family získali v kategórii dospelých prvé miesta. „Dostali sme pochvalu organizátorky za nápadité číslo Slunce, seno, Píšťany. Boli sme veľmi šťastní, deti plakali od dojatia,“ doplnila Danišová s tým, že panovala skvelá atmosféra, starší žiaci pomáhali mladším.

„Niektorí nás veľmi prekvapili. Po prvý raz sme boli s choreografiami v A-kategórii medzi dospelými a získali sme naozaj krásne umiestnenia,“ doplnila učiteľka. Na túto súťaž, ktorá sa koná každoročne a jej organizátori realizujú aj majstrovstvá Slovenska, sa vraj piešťanskí „zuškári“ veľmi radi vracajú, pretože skvelá je organizácia aj atmosféra. Na konci býva menšia diskotéka, tentoraz sa uskutočnila v rámci pandemických opatrení.

Výsledky:

– Flawless Family – 6x 1. miesto, 3x 2. miesto, 5x 3. miesto

– Siluett – 4x 2. miesto, 9x 3. miesto, 4. miesto, 5. miesto

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav