Fanúšikovia hokeja majú najkrajšie obdobie v roku

  • Inzercia
  • 2. júna 2021, 17:00

Pre každého hokejového fanúšika je tohtoročný prelom mája a júna ako Vianoce po dvoch rokoch. Nielenže sme sa po dvoch rokoch dočkali majstrovstiev sveta, zároveň sa v najlepšej hokejovej lige sveta, v NHL, naplno rozbehlo play-off.

Autor: Alexandr Grant / Shutterstock.com

Kto zdvihne nad hlavu Stanley Cup?

Hokejových nadšencov tak čakajú nielen prebdené noci, ale aj dni strávené pri priamych prenosoch alebo aspoň neustálym pozeraním sa na online výsledky. Dostanú sa naši na majstrovstvách sveta konečne po rokoch do vyraďovacej časti? A mená hráčov ktorého klubu pribudnú tento rok na slávny Stanley Cup?

Tipovať víťaza Stanley Cupu je každý rok takmer nemožná úloha. Platový strop robí už niekoľko rokov z NHL zrejme najvyrovnanejšiu súťaž na svete, keďže každý klub má rovnaké podmienky pri utrácaní na hráčske platy. Financie klubu tak nerobia rozdiel a ide len o schopnosti jednotlivých hráčov, trénerov a manažérov.

Aj dĺžka sezóny v NHL, neuveriteľných 82 zápasov v základnej časti + play-off napomáhajú tomu, že ani slabý štart do sezóny neznamená, že všetko je stratené. A naopak, perfektná základná časť neznamená, že klub nemôže vypadnúť hneď v prvom kole play-off. Príkladom pre obidve tieto situácie bola sezóna 2018/2019, keď víťazi Stanley Cupu, St. Louis Blues, boli ešte po Novom roku úplne najhorší klub celej ligy. A Tampa Bay Lightning, ktorí suverénne dominovali základnej časti, v play-off nedokázali zvíťaziť ani v jednom zápase.

A kto bude majster sveta?

A čo majstrovstvá sveta? Ak tieto dni patríte medzi tých, pre ktorých sú výsledky hokejových majstrovstiev sveta jedinou informáciou, ktorú vyhľadávajú, určite ste už čítali množstvo analýz a rebríčkov ako by to tento rok mohlo dopadnúť.

Je pravda, že favoritov na celkový triumf nebýva veľa a poslednými prekvapivými majstrami sme boli asi my v roku 2002. Avšak aj vzhľadom na pandemické opatrenia nemajú niektorí z favoritov také silné súpisky ako sa možno čakalo a je teda možné, že nastal čas na ďalšie prekvapenie.

Zdroj obrázka:

Autor: Alexandr Grant / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila