Aké náradie nesmie chýbať v žiadnej domácnosti?

  • Inzercia
  • 29. mája 2021, 09:00

V každej domácnosti nájdu svoje využitie aspoň základné kusy náradia. Nikdy neviete, kedy bude treba niečo dotiahnuť, vypáčiť alebo prevŕtať. A preto je najlepšie byť pripravený.

Autor: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Od skrutkovačov po vŕtačku

Asi najviac využívaným kusom náradia v domácnostiach sú skrutkovače. Využívame ich všade, od skladania nábytku, cez rozoberanie elektroniky až po doťahovanie rukovätí na panviciach. V bežnej domácnosti najviac využijete krížové skrutkovače (skôr menších veľkostí), keďže ploché sa už moc nepoužívajú a torxové sa dajú nájsť hlavne v priemysle.

Univerzálnym pomocníkom sú kombinované kliešte a zíde sa aj menšie kladivko. Nie kvôli manželským hádkam, ale skôr na háčiky, na ktoré by ste si zavesili obrazy.

Ak potrebujete na stenu zavesiť niečo ťažšie, čo je mimo možností obyčajných plastových háčikov, nezaobídete sa bez vŕtačky a kvalitných kobaltových vrtákov. Nielenže splnia bez problémov svoj účel, ale ak bývate v bytovom dome, susedia určite ocenia, keď budete mať vďaka dobrým vrtákom hlučné vŕtanie rýchlo hotové.

Meter je zase nevyhnutnosť pri reorganizovaní nábytku, prípadne ak plánujete nejaký nábytok dokúpiť alebo rovno vymeniť. A aby všetko rovno stálo, nezabudnite na vodováhu.

Organizované skladovanie šetrí čas a nervy

Ak náradie do domácnosti kupujete postupne podľa toho, čo zrovna potrebujete, zo začiatku vám nebude vadiť mať tých pár kusov náradia niekde v poličke. Postupom času však náradie bude pribúdať a v spomínanej poličke to začne byť neprehľadné. Nehovoriac o tom, keď sa vám začnú hromadiť rôzne klinčeky, skrutky, hmoždinky. To už zaváňa chaosom, ktorý by dokázal roztriediť asi už len magnetický separátor.

Vtedy nastane čas, aby ste si zaobstarali kufrík na náradie. Ideálne, ak jeho súčasťou bude jeden alebo viac organizérov, do ktorých si môžete roztriediť spomínané drobnosti. Budete tak mať všetko na jednom mieste a okrem toho prehľadne uložené, čo vám v konečnom dôsledku ušetrí čas pri domácom majstrovaní.

Zdroj obrázka:

Autor: Andrey_Popov / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof