Po neúspešnom pokuse o rokovanie zastupiteľstva prezenčnou formou radnica mení stratégiu

V stredu 10. marca sa vedenie piešťanskej radnice neúspešne pokúsilo zorganizovať prvé tohtoročné mestské zastupiteľstvo, a to aj napriek pandemickej situácii za osobnej účasti poslancov. A keďže zo sedemnástich sa na rokovanie do zasadacej sály dostavilo len sedem z nich, poslanecký zbor nebol uznášania schopný. Primátor po polhodine čakania zastupiteľstvo ani nezahájil a rokovanie zrušil.

Žltým podfarbené mená sú poslanci, ktorí sa na rokovanie zastupiteľstva 10. marca dostavili. (Autor: red/zastupitelstvo.sk)

Najnovšie sa však na webovej stránke mesta objavila pozvánka na nový pokus o zorganizovanie prvého oficiálneho rokovania poslancov v tomto roku, avšak ako sa v pozvánke uvádza, tentoraz online formou. A zvolané je na štvrtok 18. marca.

„Bližšie informácie o možnosti vystúpenia občanov budú zverejnené na webovom sídle mesta a na FB stránke mesta. Svoje pripomienky a dopyty občania môžu zasielať aj na mailovú adresu, alebo doručiť do podateľne mestského úradu,“ uvádza ako jediné radnica v pozvánke na zastupiteľstvo, ktoré je zo zákona verejné.

A tak len na pripomenutie. Jeden z bodov rokovania poslancov je aj prerokovanie nového návrhu všeobecne záväzného nariadenia mesta, ktorým chce mestský úrad, ako uvádza v dôvodovej správe tohto materiálu, regulovať pouličných umelcov, a zároveň im zakázať vystupovať na Kolonádovom moste. Proti tomuto zámeru radnice sa však zdvihla vlna nevôle verejnosti a vznikla voči tomuto pre pouličných umelcov obmedzujúcemu nariadeniu petícia, ktorú k dnešnému dňu podpísalo 749 signatárov.

Je tak predpoklad, že organizátori budú chcieť text svojej petície poslancom aj osobne interpretovať a objasniť svoje dôvody. Z toho, ako sa to bude dať uskutočniť, sme sa však na stránkach mesta dozvedeli len to, že sa to možno dozvieme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava