Aktualita: Regulácia pouličného umenia v Piešťanoch sa nateraz odkladá. Na dnešné zastupiteľstvo sa nezišiel dostatok poslancov

Jedným z bodov dnešného mestského zastupiteľstva malo byť aj prerokovanie materiálu s názvom Návrh všeobecne záväzného nariadenia mesta Piešťany o voľných pouličných aktivitách. Ako radnica v dôvodovej správe uvádza, ide jej vraj o skultivovanie pouličných umelcov.

Dnešné piešťanské mestské zastupiteľstvo sa neuskutočnilo pre nízky počet prítomných poslancov. (Autor: zastupitelstvo.sk)

Návrh nariadenia tiež vymedzuje priestor v kúpeľnom meste, kde môžu pouliční umelci vystupovať. Podľa týchto vymedzení by sa Kolonádový most pre nich stal zakázanou zónou. Svoje vystúpenia by umelci však museli i písomne ohlasovať na radnici. 

Mestskí úradníci a mestská polícia by tiež mali mať právo posudzovať, či vystúpenie pouličných umelcov nenarúša pokojný stav obyvateľov mesta, či nevzbudzuje verejné pohoršenie, ale aj to, či má umelec talent na svoje vystúpenie, alebo svojím oblečením nevzbudzuje pohoršenie okoloidúcich.

Takáto regulácia sa však nateraz odkladá, nakoľko sa na dnešné zastupiteľstvo zo sedemnástich volených zástupcov obyvateľov zišlo len sedem z nich. Minimálny počet pre zahájenie zastupiteľstva je však desať poslancov.

Termín opakovania zastupiteľstva primátor Peter Jančovič zatiaľ neoznámil. Dovtedy sa však bude musieť radnica vysporiadať aj s petíciou, ktorá proti tomuto zámeru vznikla. Doposiaľ ju podpísalo 628 signatárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava