Beh na podporu zdravotníkov pokračuje

  • Spravodajstvo
  • 14. februára 2021, 14:03

Skupinka aktívnych neprofesionálnych bežcov a športovcov dala hlavy dohromady a vytvorila iniciatívu na podporu lekárov, zdravotných sestier a bratov i celého zdravotníckeho personálu. V čase obmedzeného pohybu a nemožnosti zúčastňovať sa spoločenských aktivít ľudia individuálne behajú a myslia na tých, ktorí pracujú v prvej línii. Takýmto spôsobom chcú vyjadriť podporu a porozumenie ich náročnej práci.

Prostredníctvom aplikácie Strava sa môžete zapojiť do skupiny (Autor: Strava)

Aktivitu bežcov je možné sledovať v aplikácii Strava pod názvom Januárový beh na podporu zdravotníkov, ktorú poznajú nielen aktívni, ale i pasívni športovci. Momentálne je zapojených okolo 150 bežcov a v poslednom januárovom týždni odbehli viac než 2500 kilometrov. Zapájajú sa ľudia z celého Slovenska, dokonca aj z Rakúska, Česka či Španielska.

„Chceme, aby sa zapojilo čo najviac bežcov a podporili na diaľku tých, ktorí to v tejto ťažkej dobe potrebujú. Myšlienka sa zrodila na základe zhoršujúcej sa situácie v zdravotníctve, keď mnoho zdravotníkov musí siahnuť na dno svojich síl, čísla pozitívnych stúpajú a na sociálnych sieťach je stále mnoho hejterov, ktorí znevažujú ich prácu. Sme skupina ľudí, ktorí sa nepoznajú, ale máme spoločný cieľ,“ hovorí Andrej Krištof.

Športovci – bežci, neváhajte a zapojte sa prostredníctvom aplikácie Strava do skupiny Január – beh na podporu zdravotníkov! Buďme solidárni a podporme pracujúcich v prvej línii aj v ďalšom mesiaci. Bežecké aktivity pokračujú i vo februári.

Stanislava Šimová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela