Základná škola Brezová je v hodnotení INEKO druhá najlepšia v kraji

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. februára 2021, 09:15

Základná škola Brezová je v rebríčku zostavenom Inštitútom pre ekonomické a sociálne reformy INEKO ohodnotená ako druhá najlepšia základná škola v Trnavskom kraji a v okrese Piešťany má najlepšie výsledky spomedzi všetkých základných a stredných škôl.

(Autor: Juraj Sedlák)

Zároveň je táto škola s bodovým ohodnotením 8,0 bodu z maximálneho počtu 10 bodov v školskom roku 2019/2020 hodnotená ako škola s vynikajúcimi výsledkami žiakov.

„Je to veľmi dobrý výsledok a moje poďakovanie patrí učiteľom, žiakom aj rodičom. Taktiež aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí nám vytvárajú podmienky na kvalitnú prácu. Výsledok je povzbudením do našej práce a aj osviežením v týchto náročných chvíľach. Tak isto umiestnenie prispieva k reprezentácii nášho mesta,“ dodala riaditeľka školy Bronislava Fačkovcová.

Aj napriek tomu, že počas roku 2020 bolo obmedzené vyučovanie a neuskutočnili sa celoplošné merania – Testovanie 9 či písomné maturity, podarilo sa inštitútu zozbierať dostatok nových údajov o výsledkoch žiakov a vďaka tomu uverejnilo nové rebríčky.

Hodnotenie školy je vypočítané pri základných školách na základe výsledkov celonárodných testov v 5. a 9. ročníku (Testovanie 5, Testovanie 9) a mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach. Hodnotí sa tiež úroveň riadenia školy, podmienky výchovy a vzdelávania, využívanie informačno-komunikačných technológií či odbornosť pedagógov.

Gymnázium Pierra De Coubertina s bodovým ohodnotením 6,9 bodu je ako škola s veľmi dobrými výsledkami žiakov, tretia najlepšia v Trnavskom kraji.

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera s bodovým ohodnotením 7,0 je šiesta v kraji a tiež je ohodnotená ako škola s veľmi dobrými výsledkami žiakov.

Pri základných školách a špeciálnych základných školách vstupujú do výpočtu celkového hodnotenia školy ukazovatele z oblastí „Testovanie 5“, „Testovanie 9“ a „Mimoriadne výsledky“, pri stredných odborných školách, špeciálnych stredných školách a gymnáziách sú to ukazovatele z oblastí „Maturity“, „Mimoriadne výsledky“ a „Nezamestnanosť absolventov,“ uvádza sa na stránke inštitútu.

Hlavným cieľom inštitútu INEKO je poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch všetkých slovenských základných a stredných škôl.

MsU Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav