Vrbovskí gymnazisti z ruskej sekcie natočili víťazné video

  • Mladí dnes / Školy / Spravodajstvo / Región
  • 18. januára 2021, 00:01

Video, ktoré natočili študenti z druhej bilingválnej B triedy Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom na festival Dramafest, o ktorom sme už v Piešťanskom týždni písali pred Vianocami, zaslali mladí filmári aj do ruskej súťaže na Medzinárodný konkurz čitateľov a umeleckého prekladu.

Záber z natáčania víťazného diela vrbovských gymnazistov. (Autor: archív študentov GJBM )

Podujatie organizovalo Viatské humanitárne gymnázium z mesta Kirov spolu s Inštitútom humanitárnych a sociálnych vied Viatskej štátnej univerzity. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva Ruskej federácie.

„Do súťaže sa okrem našich gymnazistov zapojili aj študenti krajín takmer z celej Ázie a Európskej únie. Súťaž bola rozdelená do šiestich kategórií: prednes ruskej prózy, prednes ruskej poézie, umelecký preklad z ruského jazyka a do ruského jazyka a dramatizácia ruského literárneho diela,“ uviedla pedagogička gymnázia Zuzana Koišová.

Vrbovčania vo svojej kategórii Dramatizácia fragmentu prozaického diela ruskej klasickej alebo modernej literatúry získali prvenstvo. Radosť bola obrovská!

„Našim žiakom 2BB triedy a ich vyučujúcej Veronike Dingovej ďakujeme za výnimočné dramatické dielo, na ktorom pracovali aj v tejto náročnej dobe, a za úspešnú reprezentáciu ruskej bilingválnej sekcie našej školy,“ znie poďakovanie vedenia Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav