Ďakujem za tú vôňu a pominuteľný okamih

  • Piešťanský týždeň / Reportáž / Spravodajstvo
  • 2. decembra 2020, 19:20

Spravidla vždy, keď z redakcie odchádzam domov, do piešťanskej Kanady, zastavím sa na Teplickej ulici, kde oproti bývalému pionierskemu domu, dnes Centru voľného času Ahoj pracuje vo dvore Unisemu ako skladník náš najstarší syn Martin.


Chlapi z Unisemu každý stromček najskôr vsunuli do frézy, presne... vyvážili, aby stál v stojane ako vojak na stráži. (Autor: vd)

Teším sa na tie chvíle, keď ho vidím, pozdravím a hoci on na mňa často ani nepozrie, lebo som trafila a prišla absolútne nevhod, aspoň ho na pár sekúnd uvidím. Včera, teda v utorok 1. decembra, sa Martin smial ako slniečko a poslal ma dozadu, na dvor. Všetci jeho kolegovia sa usmievali rovnako ako on. Tešili sa z chystania vianočných stromčekov. „Konečne sa tu niečo deje,“ pomyslela som si a nafotila zopár záberov. Tu sú.

Chlapi z Unisemu sa pri vianočných stromčekoch nezastavili.

A aj keď počúvam, likujem a som vnímavá ku všetkému, čo žije a čo všetko treba chrániť a sama som kúpila do domácnosti stromček umelý, v okamihu fotenia sa mi pred očami mihli všetky tie krásne Vianoce, keď som doma pri ozdobovaní borovice, jedličky či smreku cítila vôňu ihličia. Tu, uprostred Piešťan, môjho milovaného mesta som sa opäť stala malým dievčatkom čo čaká na Ježiška. Ďakujem za tú vôňu a pre mňa tak prudko pominuteľný okamih.

„Šéf“ skladu, náš Martin, ma poslal k chlapom do dvora Unisemu.
Kolega Peter sa smial podobne ako Martin a jeho parta.
Bolo potrebné sa sústrediť a všetko vykonať tak, aby boli ľudia navýsosť spokojní!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava