Od plánu plošného testovania sa zatiaľ upúšťa, pri NÚRCH stále pokračuje

Plošné testovanie, ktoré sa malo uskutočniť prvý decembrový víkend, pravdepodobne nebude. Od plánu sa zatiaľ upúšťa. Dôvodom sú vraj chýbajúce antigénové testy. V Piešťanoch sa zatiaľ stále bezplatne testuje pri Národnom ústave reumatických chorôb (NÚRCH) na Nábr. I. Krasku.

(Autor: (am)/NÚRCH)

Ministerstvo zdravotníctva však rozširuje mobilné odberové miesta na testovanie na nový koronavírus. Budú aj v obciach či osadách, kde bude potreba rýchlo ľudí otestovať. Zapojiť by sa mohli napríklad ambulancie. Do mobilného otestovania chcú tiež zapojiť aj firmy, ktoré by testovali svojich zamestnancov a možno aj ich rodinných príslušníkov.

Ide o náhradný plán, kým sa medzitým vysúťažia testy a Správa štátnych hmotných rezerv SR dodá zdravotnícky materiál.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetlil, že rezort zdravotníctva vytvoril špeciálny kód pre ambulantných poskytovateľov, na základe ktorého im majú zdravotné poisťovne preplatiť vyšetrenie antigénovými testami.

Bezplatné testovanie na ochorenie Coivd-19 antigénovým testom môžu záujemcovia v regióne Piešťan absolvovať na odbernom mieste pri Národnom ústave reumatických chorôb na Nábr. I. Krasku 4 v Piešťanoch.

Otvorené je zatiaľ počas pracovných dní od 10,00 hod.  do 13,00 hod. až do odvolania. Prednostne však vybavujú pacientov, ktorí prichádzajú na hospitalizáciu do NÚRCH-u.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard