Noc múzeí a galérií tentokrát bude len online

Múzeá a galérie Trnavského samosprávneho kraja vrátane piešťanského Balneologického múzea sa aj tento rok zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Z dôvodu epidemiologickej situácie sa v sobotu 14. novembra premiérovo uskutoční online formou. Na tento termín bolo podujatie presunuté z mája, keď sa tradične koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Všetkých 18 krajských kultúrnych inštitúcií je od 24. októbra pre verejnosť zatvorených.


Ilustračné foto. (Autor: vd)

Múzeá a galérie Trnavského samosprávneho kraja sa aj tento rok zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Z dôvodu epidemiologickej situácie sa v sobotu 14. novembra premiérovo uskutoční online formou. Na tento termín bolo podujatie presunuté z mája, keď sa tradične koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Všetkých 18 krajských kultúrnych inštitúcií je od 24. októbra pre verejnosť zatvorených.

Západoslovenské múzeum v Trnave podľa riaditeľa odboru kultúry a športu Úradu Trnavského samosprávneho kraja Petra Kadlica verejnosti ponúkne online prezentáciu malieb na skle zo zbierok múzea s názvom Krehké svety. Žitnoostrovské múzeum v Dunajskej Strede pripravilo virtuálne prehliadky svojich stálych expozícií.

Záhorské múzeum v Skalici sa do podujatia zapojí formou prezentácie nového videofilmu o múzeu, ktorý vznikol pri príležitosti 115. výročia jeho založenia.

Balneologické múzeum v Piešťanoch prezentuje výnimočné zbierkové predmety a zaujímavosti zo svojej činnosti.

Na facebookovej stránke Vlastivedného múzea v Galante budú môcť záujemcovia od 17:00 sledovať otvorenie putovnej výstavy s názvom 90 rokov slovenského hokeja.

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici ponúkne nadšencom kultúry video o výstave Medzi bielou a čiernou II.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek