Minister školstva potvrdil presunutie jesenných prázdnin

  • Školy
  • 23. októbra 2020, 14:11

Prípadne zmeny vianočných prázdnin minister školstva Branislav Gröhling (SaS) nateraz nekonkretizoval.

(Autor: vd)

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že jesenné prázdniny sa presúvajú zo štvrtka 29. a piatka 30. októbra na piatok 30. októbra a pondelok 2. novembra. Prípadne zmeny vianočných prázdnin minister nekonkretizoval.

„Ide o piatok a pondelok, vzhľadom na to, že cez víkend sa bude konať celoplošné testovanie a v pondelok prebehne dezinfekcia. Túto dezinfekciu zabezpečuje ministerstvo obrany. Okrem toho pribudnú prázdniny aj v piatok 6. novembra a pondelok 9. novembra. Opäť ide o obdobie v čase celoplošného testovania,“ dodal Gröhling. Podľa neho majú v rámci rezortu avízo z Ministerstva obrany SR, že niektoré testovacie miesta budú v areáli škôl alebo školských telocvičniach.

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov sa dnes o 8:00 začalo testovanie miestneho obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Trojdňové testovanie je pilotnou akciou operácie Spoločná zodpovednosť, ktorá bude pod gesciou Ministerstva obrany SR pokračovať celoslovenským testovaním počas nasledujúcich dvoch víkendov.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel