Dobrovoľníci v rúškach čistili Piešťany

  • Reportáž / Piešťany
  • 8. októbra 2020, 00:01

Záchodová misa, obaly zo xanaxu, injekčné striekačky, plastové fľaše či obaly z obedového menu. To je len zlomok odpadu, ktorý vyzbierala skupina dvadsiatich dobrovoľníkov v kríkoch povedľa parkoviska pri piešťanskej poliklinike. Pätnásť vriec sa podarilo dobrovoľníkom vyzbierať za necelú hodinu.

Dobrovoľníci čistili Malú vrbinu a kríky pri poliklinike. (Autor: RS)

V nedeľu napoludnie sa konal druhý ročník podujatia Upracme si Piešťany. Zatiaľ čo vlani sa dobrovoľníci zamerali najmä na okolie autobusovej a vlakovej stanice či odstránenie skládky za mestom smerom na Hornú Stredu, tento rok sa pustili do čistenia Malej vrbiny a zelene pri poliklinike.

Podujatie zorganizovala Simona Kubicová s manželom Andrewom cez sociálne siete. Andrew, rodák z amerického štátu Ohio, žije na Slovensku necelý rok a v USA sezónne pracuje ako barman. Do kúpeľného mesta sa presťahoval so svojou ženou Simonou. Tridsaťročná Piešťanka dochádza denne za prácou do Bratislavy.

„Zbierať odpadky sme sa začali v júni,” prezradila Simona pre Piešťanský týždeň ešte vlani. Ako dodala, od detstva bola vedená rodičmi k poriadku: „Už od detstva ma vychovávali, že nesmiem odhodiť na zem odpadky, aby som mala čisto, upratané.”

V tínedžerskom veku sa viac venovala ekológii a začala recyklovať odpad. Dnes napríklad vôbec nekupuje plastové fľaše, na pitie používa svoju kovovú, ktorú nosí všade. Triedenie odpadkov doma je u nich samozrejmosťou. Snaží sa, aby v ich domácnosti produkovali odpad čo najmenej.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín