Nomináciu na Novinársku cenu roka získal Piešťanský týždeň

Historický prvý krát sa Piešťanský týždeň prebojoval do nominácie na Novinársku cenu roka. Do užšieho výberu kandidátov na ocenenie Novinárska cena 2019 sa Piešťanský týždeň prebojoval článkami o novom plážovom rezorte v Ratnovskej zátoke, ktorý je čiernou stavbou a piešťanská samospráva si z jej prevádzkovateľmi nevie dať rady už dva roky.

(Autor: novinarskacena.sk)

Piešťanský týždeň získal nomináciu na ocenenie v kategórii Najlepší regionálne publikovaný alebo odvysielaný príspevok. Vyhlásenie výsledkov sa udeje 28. septembra v bratislavskej Starej tržnice.

No už i tak je pre Piešťanský týždeň veľkou poctou dostať sa do takejto elitnej spoločnosti slovenských novinárov a periodík.

Čo je to Novinárska cena?

Novinárska cena predstavuje už 16 rokov fórum kvalitnej žurnalistiky otvorené pre novinárov, zástupcov médií ale i širšiu odbornú a laickú verejnosť.

Cieľom súťaže je upozorniť na kvalitnú prácu novinárov a tým podnietiť odbornú diskusiu o stave a trendoch slovenskej žurnalistiky. Z dlhodobého hľadiska má Novinárska cena záujem napomáhať zvyšovaniu profesionality a kvality žurnalistiky.

Súťaž vyhlasuje Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation v spolupráci s partnermi každoročne v decembri. Je určená pre novinárov zo všetkých typov médií – printových, elektronických, celoslovenských i regionálnych ako aj pre internetovú žurnalistiku.

Prihlásené príspevky hodnotia trojčlenné až päťčlenné poroty, zložené z osobností novinárskeho, vedeckého, kultúrneho a spoločenského života.

V každej kategórii sú spravidla vyhlásené tri nominácie. Z nich porota vyberie jedného víťaza.

V kategórii Najlepší regionálne publikovaný alebo odvysielaný príspevok, kde získal Piešťanský týždeň nomináciu bude o výťazovi rozhodovať porota v zložení:

  • Ján Glovičko, projektový manažér, Spoločné výskumné centrum Európskej komisie
  • Jan Kurka, správca, Green Foundation
  • Magdaléna Rothová, riaditeľka, Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu
  • Valéria Polovková, členka Rady súťaže a zástupkyňna partnera Newton Media
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel