Len si pospi, miláčik

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany
  • 14. septembra 2020, 10:00

V Piešťanoch už niekoľkokrát zožala šestica známych hercov ovácie za hru s názvom Len si pospi, miláčik. Teraz prichádza na pódium Domu umenia opäť, pričom vychutnať si skvelé herecké výkony môžete vo štvrtok 17. septembra o 19.00 h. Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky”.

Šestica známych hercov príde na pódium Domu umenia vo štvrtok. (Autor: archív DUP)

Slávny autor tejto komédie, Georges Feydeau, je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik komplikovania zápletky. Ústrednou postavou diania je tentoraz neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu, ako obalamutiť manželku, keď sa vydáva na zálety. Neudrží však jazyk za zubami a pochváli sa priateľovi, netušiac, že je nevyslyšaným pytačom jeho vlastnej ženy. Udalosti tak naberajú rýchly spád. Navyše sa na scéne objaví obchodník s vínom – ináč klamaný manžel milenky pána Ribadiera. Ako v každej tradičnej francúzskej fraške do deja zasahuje služobníctvo a mašinéria plná omylov, klamstiev i bezbrehej fantázie sa rozbieha na plné obrátky…

Silné herecké obsadenie dáva predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku. Ponúka jedinečnú príležitosť vidieť Dianu Mórovú, Jána Koleníka, Tomáša Maštalíra, Jozefa Vajdu, Zuzanu Šebovú alebo Zuzanu Vačkovú či Mariána Labudu ml. A na dôvažok v réžii Michala Vajdičku, mimoriadne žiadaného umeleckého šéfa kultového Dejvického divadla v Prahe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava