Neberte nám princeznú: Muzikál odohrajú v Červeníku, a to dokonca v sprievode orchestra!

Len za týždeň nacvičili muzikál Neberte nám princeznú a veľkolepo ho predviedli rodičom, priateľom a známym. Teraz sa talentované deti zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch a jej tábora pripravujú na ďalší veľký projekt – spojenie s hudobným telesom Art Music Orchestra. Muzikál Neberte nám princeznú predvedú spoločne v Amfiteátri Červeník v nedeľu 20. septembra.

Foto: am

Art Music Orchestra má domovskú scénu v Červeníku. Po 10 rokoch založenia orchestra sa umelci rozhodli uviesť projekt Neberte nám princeznú s hudbou Deža Ursínyho.

Myšlienka bola venovaná najmä deťom. Pôvodný muzikál vznikol v 80. rokoch s hviezdnym obsadením Marika Gombitová, Miroslav Žbirka, Marie Rottrová. V orchestri je výborné nástrojove obsadenie, pripravili si aj sériu koncertov pre deti. Niektorí členovia navštevujú Súkromnú základnú umeleckú školu v Piešťanoch a konkrétne tanečnú skupinu Flawless Family.

SZUŠ organizuje cez prázdniny denné muzikálové tábory. Tento rok uviedla taktiež titul Neberte nám princeznú, podobne ako v orchestri. Po vystúpení žiakov SZUŠ, ktori za týždeň nacvičili tento muzikál, prišla myšlienka spojiť orchester spolu so zuškou a vytvoriť jedinečný projekt.

Cez tieto ťažké koronavírusové časy, keď umeniu takmer nič nepraje, sa dve umelecké telesá rozhodli spoločne uskutočniť projekt v amfiteátri v Červeníku, kde bude voľné sedenie a voľné vstupné.

Predstavenie sa uskutoční v nedeľu 20. septembra o 15.30 h. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie presúva do kultúrneho domu.

Mená, ktoré stoja za týmto projektom sú Marek Bielik, Lucia Danišová, Jana Kučerová a Laura Schellerová.

Fotogalériu z augustového predstavenia nájdete TU.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava