Muzikál Neberte nám princeznú nacvičili za týždeň

Tri slová, Šaty, Teraz pekne pôjdeš domov a ďalšie nestarnúce hity z kultového muzikálu Neberte nám princeznú, len za týždeň naštudovali a s veľkou pompou v nedeľu 16. augusta predviedli deti z muzikálového tábora. Súkromná základná umelecká škola v Piešťanoch ho aj vďaka veľkému minuloročnému úspechu pre mladých rôznej vekovej kategórie pripravila už po druhý raz.

Neberte nám princeznú. Foto: am

Deti sa počas týždňového tábora, ktorý sa konal od 10. do 16. augusta, mali naučiť skrátenú verziu kultového muzikálu Neberte nám princeznú. Všetko, čo sa naučili, napokon prezentovali v nedeľu 16. augusta v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove divákom, ktorých tvorili rodiny i kamaráti nádejných hercov. „Na tábore sa zúčastnili a napokon vystupovali deti, ktoré sú nespeváci, netanečníci, neherci a niektorí z nich po prvý raz stáli na javisku. Bolo to pre nich veľmi stresujúce, najmä pre tých menších, ale teda musím ich veľmi pochváliť, lebo spraviť za týždeň prácu, ktorú iní robia pol roka, tak to je super,“ povedala Lucia Danišová, učiteľka umeleckej školy, ktorá spolu s kolegyňami Janou Kučerovou a Laurou Schellerovou viedla tábor a deti pripravovala.

Aby sa deti stihli všetko naučiť, museli poriadne zamakať. V tábore trávili celé dni, prichádzali o deviatej ráno a končili o siedmej večer. „Bola to celodenná práca. Niektorí vydržali až do večera, ostali aj troška dlhšie, takže to bolo únavné, vonku bolo teplo, ale napriek tomu to zvládli super,“ priblížila L. Danišová, pričom dodala, že na tábore sa zúčastnilo 42 detí a pripravovali sa v priestoroch SZUŠ v Zavretom kúte. „Striedali sa hodiny spevu, tanca, herectva, deti mali rôzne workshopy,“ uviedla L. Danišová.

Tento rok sa finálne vystúpenie uskutočnilo v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove, kde mali malí herci a speváci k dispozícii väčšie javisko a sálu, ako minulý rok, takže mohli zavolať aj viac rodinných príslušníkov. Napokon si od nich vystupujúci vyslúžili dlhotrvajúci potlesk, vďaka ktorému sa vybehli pokloniť ešte raz. „Som na nich veľmi pyšná, najmä na tých menších, keďže tí starší už sú predsa skúsenejší. Úžasná práca,“ dodala L. Danišová.

Školu teraz čaká nový školský rok, do ktorého nastúpia aj nové tváre z tých, čo sa zúčastnili muzikálového tábora. Aj pre ostatných sú však dvere do SZUŠ otvorené, keďže hneď v úvode septembra sa uskutočnia prijímačky, rozdelené podľa vekových kategórií, aby nebolo v škole súčasne príliš veľa ľudí. Potom sa im začne obdobie ďalšej tvrdej práce, kedy budú cibriť svoje nadanie a talent.

Fotogaléria:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel