Vzhľad mení aj pavilón za Barlolamačom

Keďže počas rekonštrukcie Kolonádového mosta v Piešťanoch dôjde k úprave vonkajších, ale aj vnútorných priestorov pavilónov, práce tentoraz pokročili k odstráneniu steny, ktorá sa nachádzala za chrbtom sochy Barlolamača.

Rekonštrukcia Kolonádového mosta postupuje. Nateraz sa pracovné sily presunuli k Barlolamačovi, ktorému spoza chrbta odstránili biele nepriehľadné výplne, a tiež tie, ktoré sa nachádzali zo severnej strany. Nahradiť ich má sklo.

V priestoroch pavilónu, ktorý sa nachádza na strane mesta Piešťany, by svoje pracovisko mali nájsť zamestnanci Piešťanského informačného centra, ktorí doposiaľ sídlia v objekte na Pribinovej ulici.

Z opačnej, kúpeľnej strany, by v tamojšom pavilóne mala vzniknúť galéria.

Kolonádový alebo aj tzv. Sklený most je významné funkcionalistické dielo, ktoré vzniklo na objednávku Ľudovíta Wintera, nájomcu a budovateľa Piešťanských kúpeľov. Most bol vybudovaný na mieste staršieho dreveného mosta v rokoch 1930 – 1933. Keďže most je kultúrnou pamiatkou, ktorá je z celoslovenského hľadiska významným technickým autorským dielom, musia byť všetky práce na tomto diele vykonávané pod dozorom pamiatkovej ochrany.

Vizualizácie pavilónov Kolonádového mosta po rekonštrukcii si môžete pozrieť TU

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek