Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 9. augusta 2020, 10:58

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, pandémia neustupuje a zasahuje do našich životov. Narúša náš osobný život, ohrozuje zdravie a mieša termínmi udalostí.


Jano Babič (Autor: red)

Mikulášsky jazzový festival doznel, pozrieme sa na jeho priebeh, Open Jazz Fest bol preložený na 8. augusta a dúfajme, že sa uskutoční. Pre istotu ešte raz program festivalu na Zelenej vode. Pútavú hudbu predstaví Sisa Michalidesová a pokrstí svoj album Colors of Solitude – Farby samoty so slovenskou verziou kapely, maďarský gitarista Csaba Tóth Bagi predstaví projekt Balkan Union a na záver festivalu zahrá poľský basgitarový mág Wojtek Pilichowski.

Rádio Piešťany je už tradične mediálnym partnerom tohto zaujímavého podujatia a my budeme pri tom, aby sme vám priniesli reportáž z priebehu a rozhovory so zúčastnenými osobnosťami.

Ojedinelú udalosť chystá Dášenka Libiaková. Dúfajme, sa nestane nič nepredvídaného a v sobotu 22. augusta zaznie v jej réžii svetová premiéra programu Jazz Divas. V sprievode džezového tria Gabo Jonáš, Jurko Kalász, Jakub Valíček spustia kavalkádu džezových skladieb speváčky Adriena Bartošová, Lucia Lužinská, Janka Dekanková, Silvia Josifoská, Katka Suchoňová.

Na programe budúcej relácie Podoby džezu máme aj nové albumy. Absolvent žilinského konzervatória Marek Dorčík, ktorý už 15 rokov žije a pracuje v Anglicku, nahral so svojou kapelou Šperkasa zaujímavý album pod názvom About Time a americký klavírový génius Brad Mehldau prichádza s novinkou. Vydal sólový album pod názvom Suite: April 2020, ktorý je inšpirovaný aktuálnou situáciou.

Na stretnutie pri relácii Podoby džezu sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín