Otvára sa piešťanská mestská knižnica

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany
  • 17. mája 2020, 00:01

Po viac ako dvojmesačnom nútenom uzatvorení piešťanskej mestskej knižnice, sa brány pre verejnosť znovu otvoria v pondelok 18. mája.

(Autor: MsU)

Popri výpožičných a knižno-informačných služieb stále bude knižnica pokračovať aj vo svojich online aktivitách a pripravuje pre vás dramatizované čítania z obľúbených detských knižiek, divadielka inšpirované príbehmi známych autorov rozprávok, tvorivé workshopy, virtuálne prehliadky výstav vynikajúcich slovenských výtvarníkov a ilustrátorov.

Okrem týchto aktivít pripravila Mestská knižnica mesta Piešťany pre svojich priaznivcov literárnu súťaž určenú pre žiakov I. a II. ročníka ZŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií s názvom Za dverami zatvorenej knižnice.

V jej priestoroch sa v týchto časoch totiž dejú zaujímavé veci. Postavičky z kníh vyskakujú…. Je to Analfabeta Negramotná, rybka Belička, neposlušné kozliatka, Budkáčik a Dubkáčik a veľa ďalších rozprávkových hrdinov. Napíšte, čo Vám napadne, keď sa povie Za dverami zatvorenej knižnice. Je to rozprávka alebo napínavý príbeh so šťastným koncom? Knižné postavy si robia piknik alebo hrajú skrývačku? Popustite uzdu fantázii a napíšte nám. Literárna súťaž je určená všetkým rozprávkomilom. Tak zatvorte oči a ocitnete sa v knižnici. Uzávierka súťaže je 30. júna 2020.

Pokračuje tiež medzinárodná výtvarná súťaž s názvom Zázračné divadlo alebo Keď sa zdvihne opona. Je jedným zo sprievodných podujatí XI. ročníka festivalu Zázračný oriešok, Kniha v rozhlase – rozhlas v knihe. Mestská knižnica mesta Piešťany súťaž vyhlásila s početnými partnermi pri príležitosti 100. výročia profesionálneho divadla na Slovensku. Je určená pre žiakov 1.-5. ročníka základných škôl, špeciálnych škôl, školských klubov a ZUŠ.

Témou súťaže je namaľovať alebo ináč stvárniť zážitok z divadelného predstavenia ľubovoľnou technikou vo formáte A3. Môže to byť rozprávka, animovaný film, alebo bábkové predstavenie, ktoré ste videli možno v bábkovom divadle, v knižnici alebo si ho zahráte vy v škole, len tak, pre radosť. Súťaž trvá do 30. októbra 2020.

Knižnica je od pondelka 18. mája 2020 otvorená v pracovných dňoch čase 8.30 do 17.00 h.

Zároveň všetkých návštevníkov prosíme, aby pri vstupe do budovy knižnice nezabúdali na rúško a ochranné rukavice.

Autor: Mestská knižnica mesta Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav