Banka: Prezidentka Zuzana Čaputová poďakovala hasičom aj dobrovoľníčkam

  • Reportáž / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 15. mája 2020, 13:17

V piatok 15. mája sa dobrovoľní hasiči a šičky z Banky tešili na prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú. Hlavu štátu v mene obce privítala starostka Tatiana Julínyová spolu s aktívnym dobrovoľným hasičom Viktorom Vráblom, ktorý prezidentke predstavil členov DHZ Banka aj ich mladších kolegov Bananských dráčikov a tiež ženy, ktoré hneď v úvode koronakrízy okamžite sadli k šijacím strojom a ušili rúška najmä pre seniorov, ktorých bolo treba chrániť.


Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala dobrovoľníkom z Banky za ich aktivity v čase koronakrízy. (Autor: Viera Dusíková)

Ďalšie ženy im poskytli textílie a tiež gumičky na rúška. Akciu koordinovala obec. Len čo ženy došili, rúška zavesili v dohodnutom čase zabalené v igelitkách na brány a dobrovoľníci ich zbierali a donášali na obecný úrad. Odtiaľ ich na pokyn starostky dobrovoľníci roznášali po domoch. „Bolo to také rýchle a také operatívne, že za dva dni mali všetci naši obyvatelia, ktorých sme chceli chrániť nami ušité rúška,“ chválila dobre skoordinovanú akciu jedna zo šičiek. „Boli sme operatívnejšie než operatíva samotná,“ žartovala ďalšia zo žien.

Hasiči nielen roznášali rúška, ale aj dezinfikovali verejné priestory a nakupovali spolu s ďalšími dobrovoľníkmi seniorom, aby ich tak chránili pred vírusom COVID-19. „Aj vďaka tomu nik z našej obce nemal pozitívny test na koronavírus,“ uviedla starostka T. Julínyová.

Prezidentka každému občanovi aj mladým hasičom, ktorému veci verejné nie sú cudzie osobne poďakovala. Ženám darovala ružu. Zaujímala sa o ich aktivity a aj keď sa v obci nemohla zdržať dlhšie, pretože v ten deň ju čakali ešte v ďalších mestečkách, vyjadrila všetkým dobrovoľníkom z Banky svoj obdiv, úctu a osobné poďakovanie.

Obec ako prejav vďaky pripravila pre dobrovoľníkov chutné pohostenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel