Basketbalové mládežníčky trénujú v exteriéri

Iba dve najvyššie basketbalové súťaže dospelých, teda SBL mužov a extraliga žien, v sezóne 2019/2020 sa definitívne skončili. Ostatné boli pozastavené, nie ukončené a stále je v hre možnosť, že sa ešte budú dohrávať. Týka sa to aj mládežníckych basketbalistiek z BKM Piešťany, ktoré napriek komplikáciám stále trénujú a čakajú na dokončenie súťažného ročníka 2019/2020.

Mladé basketbalistky sa pripravujú v areáli piešťanského gymnázia. © Piešťanské Čajočky

„Je niekoľko dôvodov, aby sme v mládežníckych súťažiach pokračovali a ukončili ich, hoci nie podľa pôvodných predstáv, a pravda, v nových termínoch,“ hovorí prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Miloš Drgoň, ktorý tiež ako predseda vedie Basketbalový klub mládeže Piešťany, v ktorom zároveň aj trénuje.

„Máme záujem dokončiť predovšetkým mládežnícke kategórie od najmladších po a juniorskú kategóriu. Chlapci a dievčatá prestali hrať basketbal v polovici marca. Keby sme dali definitívnu bodku za ich súťažami s tým, že povedzme v auguste by sa začali pripravovať na novú sezónu, tak ich výpadok by trval zhruba päť mesiacov, čo by bola pridlhá a neprospešná prestávka,“ vysvetlil Drgoň dôvody, prečo je stále ešte v hre dohratie sezóny najmä v mládeži.

Mládežníčky z BKM Piešťany tak ešte stále nemajú definitívne po sezóne. Tak, ako vo väčšine prípadov aj im koronavírus značne skomplikoval situáciu, s ktorou sa však vyrovnávajú v rámci možností. „V súčasnosti trénujeme v exteriéri rozdelení na dve tréningové skupiny. Využívame priestor vonkajších basketbalových ihrísk a atletickej dráhy Gymnázia P. de Coubertina a futbalového štadióna. Dodržujeme všetko, čo je predpísané a čakáme na povolenie pripravovať sa v telocvičniach. Taktiež očakávame informácie z hracej komisie SBA, ktorá má spracovať návrh na dohratie jednotlivých súťaži,“ priblížil M. Drgoň.

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu sú tréneri milo prekvapení účasťou dievčat na tréningoch, je možno aj vyššia ako počas bežnej sezóny. Zrejme už našim zverenkyniam chýbal pohyb, čo je pre nás trénerov príjemné zistenie,“ doplnil dlhoročný basketbalový tréner a funkcionár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek