Ihriská by mohli otvoriť, no deti budú musieť mať rúška

Deti majú mať na ihrisku rúška, rodičia zasa majú dbať na to, aby ich ratolesti dodržiavali od seba odstup – ideálne dvojmetrový. Prevádzovateľ ihriska by mal každý deň vydezinfikovať dotykové plochy.

Ilustračné foto

Vzhľadom na stabilizujúcu sa epidemiologickú situáciu v SR je podľa Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) možné aktuálne pristúpiť k znovuotvoreniu detských ihrísk. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa úradu Daša Račková, aj na týchto miestach je však potrebné striktné dodržiavanie prísnych hygienických opatrení.

ÚVZ v tejto súvislosti zdôrazňuje potrebu obmedzeného počtu súčasne sa hrajúcich detí. Tiež pripomína povinnosť nosenia rúšok a takisto povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti zabezpečiť, aby sa deti fyzicky kontaktovali minimálne. Odporúčaný odstup je dva metre.

Hygienici tiež akcentujú povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk. Povinnosť dezinfekcie sa v prípade ihrísk týka aj ich prevádzkovateľov. „Prevádzkovateľ každodenne pred otvorením priestor uprace, piesok prehrabe, očistí a vydezinfikuje dotykové plochy jednotlivých herných zostáv a raz za týždeň pieskovisko preleje pitnou vodou alebo vodou zodpovedajúcou požiadavkám na kvalitu vody na kúpanie,“ dodal ÚVZ.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela