Polícia zadržala hľadaného Mareka z Piešťan, obvineného z vraždy českej podnikateľky

  • Krimi / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 23. apríla 2020, 20:13

V roku 2015 zmizla česká podnikateľka Jana Svobodová. Priebeh vyšetrovania nasvedčuje tomu, že občania SR Marek P. z Piešťan a Ľubomír B. z Ostrova podnikateľku mali uniesť a zavraždiť. Jej telo sa dodnes nenašlo. Ľubomír B. sa medzitým dostal do väzenia za iný trestný čin, kde sa nachádza dodnes, aj keď s krátkou prestávkou po úteku v roku 2016. Marek P. bol do včera, 22. apríla 2020, na úteku.

Česká podnikateľka Jana Svobodová je nezvestná od roku 2015. (Autor: TV Nova)

Ľubomír B. v roku 2016 celé týždne zapĺňal titulky novín a stal sa z neho jeden z najznámejších väzňov, ktorý utiekol z leopoldovskej väznice.

Odsúdený Ľ. Behan utiekol 2. júna 2016 krátko po ôsmej hodine ráno z leopoldovskej väznice, a to za podivných okolností počas prác mimo hlavného objektu. Bol odsúdený pre spáchanie trestného činu ozbrojenej lúpeže.
Odsúdený Ľ. Behan utiekol 2. júna 2016 krátko po ôsmej hodine ráno z leopoldovskej väznice, a to za podivných okolností počas prác mimo hlavného objektu. Bol odsúdený pre spáchanie trestného činu ozbrojenej lúpeže.

Cieľové pátranie Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru intenzívne pátralo po Marekovi P., ako náhle vyšetrovanie nasvedčovalo jeho účasť na otrasnom skutku. Okresný súd Trnava vydal príkaz na zatknutie vo februári 2019, o mesiac neskôr bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. Marek P. bol obvinený za vraždu a lúpež, oba skutky mal spáchať v spolupáchateľstve.

Cieľoví pátrači v spolupráci s NAKA (odbor Západ, odbor Východ) a košickou kriminálkou získali operatívne poznatky o pobyte Mareka P. v zahraničí. Na základe týchto informácií slovenská polícia oslovila svojho partnera v Írsku v rámci medzinárodnej spolupráce ENFAST (European Network Fugitive Active Search Teams).

Írski policajti zistili, že Marek P. sa na ich území už nenachádza, avšak podľa nových informácií sa mal presunúť do susedného Severného Írska.

Dňa 22.04.2020 bol v meste Armagh, Severné Írsko lokalizovaný pohyb a pobyt Mareka P., ktorý bol následne toho istého dňa vo večerných hodinách zadržaný príslušníkmi severoírskej polície. Následne bude zadržaný eskortovaný do vydávacej väzby v Belfaste.

Jana Svobodová zmizla 15. júla 2015 v Prahe. Ukončila pracovný deň vo svojej firme, nasadla do strieborného Fordu Kuga a odišla smerom z Argentínskej ulice na diaľnicu D8. Odvtedy už podnikateľku nikto nevidel. Až vyšetrovaním policajti zistili, že Janino auto zachytili kamery o hodinu neskôr pri Velemíne. Na českej diaľnici v aute podnikateľky zachytili podozrivých bezpečnostné kamery.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav