Štatistiky týkajúce sa koronavírusu budú zverejňované po novom

Úrad vlády SR informoval, že po novom budú štatistické údaje o testovaných na koronavírus zverejňované vždy približne o 10. hodine na stránke korona.gov.sk.

(Autor: ilustr. foto.)

Od stredy 22. apríla bude z iniciatívy Úradu vlády SR zverejňovať permanentný krízový štáb komplexné informácie a štatistiky týkajúce sa testovaných ľudí na ochorenie COVID-19  každý deň vrátane sviatkov či víkendov v  dopoludňajšom čase, teda o cca 10. hodine, a to na stránke www.korona.gov.sk.

Informácie budú uvádzané pod názvom Koronavírus na Slovensku v číslach. Takéto zverejňovanie údajov má byť podľa úradu vlády prehľadnejšie.

Záujemcovia na stránke nájdu tieto základné údaje a informácie:

1. celkový počet vykonaných ukončených laboratórnych testov v SR;  informáciu,  koľko výsledkov testov (aj pozitívnych, aj negatívnych)  pribudlo za predchádzajúci deň,

2. celkový počet ľudí v SR, ktorí boli pozitívne diagnostikovaní;  prírastok za predchádzajúci deň,

3. celkový počet úmrtí v SR;  prírastok v úmrtiach za predchádzajúci deň,

4. celkový počet vyliečených pacientov v SR; prírastok vyliečených pacientov  za predchádzajúci deň,

5. počet hospitalizovaných pacientov s príznakmi COVID-19  v SR celkom

6. počet hospitalizovaných pacientov s už pozitívnym testom na COVID-19. Pri tomto údaji budú rozdeľovať  údaje o hospitalizovaných pacientoch na jednotkách intenzívnej starostlivosti a hospitalizovaných pacientov s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu.

Na webovej stránke korona.gov.sk budú zverejnené aj počty pozitívne diagnostifikovaných ľudí za jednotlivé kraje v dvoch základných údajoch =  počet nových infikovaných a celkový počet infikovaných v danom kraji.

zdroj: Úrad vlády SR

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava