Dom umenia zrekonštruoval schodisko, pripravuje atraktívne poduajtia

V piešťanskom Dome umenia bol plánovaný bohatý program pre všetky generácie divákov. Pre šíriacu sa nákazu koronavírusom však museli zrušiť až 60 plánovaných podujatí. Napriek tomu sa kultúrna inštitúcia pripravuje na chvíľu, keď bude môcť opäť na svojej pôde privítať divákov. Tí sa už prejdú po vynovenom schodisku.

Rekonštrukcia schodiska pred Domom umenia finišuje. (Autor: am)

Ako informuje riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová, v súvislosti so zamedzením šírenia respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom a na základe rozhodnutia vlády SR sú plánované predstavenia v Dome umenia s platnosťou od 10. marca až do odvolania zrušené.

„Od marca do júla sme boli nútení v rámci tejto zložitej situácie zrušiť asi 60 podujatí, vrátane 65. music festivalu Piešťany, ktorý, ak nám to situácia dovolí, by sme radi zrealizovali v jesenných mesiacoch,“ uviedla riaditeľka, pričom priblížila, že práca v tomto období vyžaduje mnoho organizačného úsilia. „Aktualizujeme všetky informácie pre návštevníkov, komunikujeme s našimi pracovnými partnermi, upravujeme dodávateľsko-odberateľské vzťahy, a to všetko za obmedzenej prevádzky. Pracovníci sa postupne striedajú počas jednotlivých pracovných dní v priestoroch Domu umenia a dodržiavajú pri svojej činnosti prísne hygienické opatrenia,“ povedala Bjeloševičová.

Okrem toho v Dome umenia zrealizovali kompletnú dezinfekciu všetkých vnútorných priestorov. Zabezpečená je tiež nepretržitá prevádzka na vrátnici a v kancelárii. Počas týchto dní pripravili plán činnosti v oblasti technicko-prevádzkovej (nátery, maľby, údržba technických zariadení – svetelná, zvuková réžia, javisko…) a v oblasti organizačnej, ktorú zrealizujú počas tohto „utlmeného“ obdobia existencie.

„Toto obdobie je pre nás ťažké, nakoľko nám naši návštevníci veľmi chýbajú! Napriek tomu, že sú tieto dni pre nás smutné, máme radosť z prác, ktoré finišujú pri rekonštrukcii hlavného schodiska,“ uviedla Bjeloševičová. Práce by mali byť dokončené do polovice apríla. „Veríme, že táto dlho očakávaná oprava v budúcnosti prinesie obohatenie činnosti v dramaturgickom pláne Domu umenia. Máme pripravené zaujímavé a atraktívne podujatia, ktoré by sme chceli v tomto priestore realizovať,“ doplnila riaditeľka.

Kolektív pracovníkov sa už teraz teší na návštevníkov, priaznivcov a podporovateľov Domu umenia, ktorých srdečne pozdravuje. „Starajte sa o svoje zdravie, buďte zodpovední a opatrní k sebe i k svojmu okoliu, dodržiavajte nutné hygienické postupy, aby sme sa opäť v budúcnosti po skončení karanténnych opatrení stretli na príjemných kultúrno-spoločenských podujatiach. Zachovajte nám svoju priazeň,“ dodala na záver Bjeloševičová.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf