V Chtelnici sme stretli Olivera, najmenšieho šabľovníka

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 7. marca 2020, 00:01

Keď sme ružovolíceho Olivera Turanského fotili v piešťanskej pôrodnici, len čo začul svoju mamičku, usmial sa rovno do objektívu nášho fotoaparátu. Trvalo to iba sekundu, a tá jeho rodičom Michaele Prvej a Ľubošovi Turanskému z Chtelnice garantovala, že ďalší veselý šabľovník je na svete.

Oliverko Turanský ako budúci šabľovník a pri narodení. (Autor: vd)

Vtedy sme uviedli, že usmiate chlápätko priviedol na svet v utorok 4. decembra roku 2018 o 9.40 h pôrodník MUDr. Ján Karaba a že ešte veľa vody vytryskne z prameňa Výtok, kým dieťatko, ktoré malo pri narodení miery 3360 gramov a 50 centimetrov, vyrastie na mládenca a zatancuje so svojimi budúcimi druhmi svoj prvý šabľový tanec.

To sme ale netušili, že ani nemuselo veľa vody Výtokom odtiecť, a malého Olivera stretneme na tohtoročnej fašiangovej pochôdzke Chtelnicou. Chlapčiatko ledva samo chodilo a už sa pohojdávalo v kolenách – s očami prilepenými na slobodných mládencoch, ktorí tancovali po dedine „vrabčáka“.

Keď Oliver zbadal do uniformy oblečeného Mareka Turanského, ktorý vykonával funkciu hajdúcha, pustil sa bez rečí a varovania rodičov cez cestu rovno za svojím príbuzným. (Alebo možno aj za dievčinkou v jeho veku, čo stála oproti.) No… čo dodať. Jednoducho ďalší chtelnický šabľovník!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava