Vo Fakultnej nemocnici v Trnave hospitalizovali ženu s podozrením na koronavírus

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 25. februára 2020, 08:55

Vo Fakultnej nemocnici v Trnave hospitalizovali ženu s podozrením na koronavírus. Informáciu potvrdila hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová s tým, že výsledky testov na koronavírus by mali byť k dispozícii dnes dopoludnia.

Fakultná nemocnica v Trnave. (Autor: juh)

Podľa informácií je hospitalizovaná žena Slovenka, ktorá sa vrátila z Talianska, kde evidujú už približne dvesto ochorení na koronavírus. Slovensko bude v reakcii na aktuálnu situáciu v tejto krajine podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Eliášovej od dnešného dňa kontrolovať všetkých pasažierov prilietajúcich do Bratislavy z Talianska

Na Slovensku nový koronavírus doteraz nebol potvrdený. Všetkých 55 vzoriek bolo negatívnych. Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva situáciu sledujú a v prípade potreby sú pripravené aj v spolupráci s ďalšími rezortmi pristúpiť k potrebným opatreniam. Po januárovom zasadnutí krízového štábu na ministerstve zdravotníctva sa zároveň vykonali cvičenia vo vybraných nemocniciach, na vybraných hraničných priechodoch a na letisku M. R. Štefánika v Bratislave.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav