Ratovali ľudí, autá, pomáhali aj mačke

Piešťanskí hasiči vyrážali v uplynulom týždni k viacerým výjazdom. Ratovali ľudí aj autá, odstraňovali popadané stromy a chceli pomôcť i mačke, ktorá nevedela zliezť zo stromu.

V Hubine skončilo auto v kríkoch. (Autor: HaZZ)

Do betónovej gule na Winterovej ulici v Piešťanoch nabúral v utorok 11. februára dopoludnia nepozorný vodič. Hasiči, ktorí tam prišli, museli vykonať na aute protipožiarne opatrenia, zlikvidovať vytečené škodliviny, čo vytiekli z poškodeného auta. Poškodené vozidlo vzala odťahovka a príslušníci HaZZ poupratovali úlomky z korza.

V ten istý deň odstraňovali po silnom vetre z cesty vo Veľkom Orvišti konár stromu, ktorý blokoval jeden jazdný pruh, aby spriechodnili cestu. Použili pri tom motorovú pílu.

Kuriózny výjazd mali do Pečeniad, kde sa minulý utorok večer vysilená mačka nevedela vrátiť nazad po tých istých konárikoch, po ktorých liezla hore. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky a rozmočenú pôdu pod stromom nedokázali v ten večer mačke pomôcť.

Pod Červenou vežou v obci Banka sa zlomil konár v korune stromu, ktorý sa spolu so stromom nebezpečne nakláňal nad cestu. Hrozil jeho pád, preto zavolali hasičov, aby tam v stredu 12. februára urobili poriadky a strom odpratali.

Vodič osobného auta jazdiaci po obci Hubina pristál vo štvrtok 13. februára ráno mimo cesty. Auto ostalo zaseknuté v kríkoch. Hasiči vykonali potrebné opatrenia a zranenému poskytli prvú predlekársku pomoc. Potom sa o neho postarali záchranári.

Aj na Žilinskej ceste v Piešťanoch sa nedarilo vo štvrtok 13. februára popoludní dvom vodičom. Došlo tu k búračke „zozadu“. Pri nehode bolo treba zabezpečiť odťahovku, obe autá proti požiaru a tiež zlikvidovať ekologickú škvrnu, ktorá tu vznikla.

Na Valentína mal smolu vodič osobného motorového vozidla VW Passat, ktorý na Banke skončil mimo cesty. Došlo tu k úniku prevádzkových kvapalín a hasiči tiež urobili na havarovanom vozidle protipožiarne opatrenia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava