Opitému cyklistovi takmer 20-kilometrový výjazd prerušili až policajti

Šesťdesiatročný cyklista spôsobom „krížom-krážom“, prešiel takmer dvadsať kilometrov, kým svojou štylizovanou jazdou neupútal policajtov. Policajti zo Starej Turej ho zastavili a skontrolovali. Nakoľko jeho spôsob jazdy nasvedčoval tomu, že jazdí pod vplyvom alkoholu, podrobili ho dychovej skúške. A za alkohol a „originalitu“ pri bicyklovaní hrozí šesťdesiatnikovi pokuta osemsto eur v správnom konaní.


S takmer tromi promile sa nesadá ani na bicykel. (Autor: polícia)

Dychová skúška u 60-ročného cyklistu bola totiž pozitívna. Nafúkal 1,30 mg/l, čo predstavuje 2,71 promile alkoholu. Policajtom uviedol, že sa zastavil v pohostinstve na pohárik. No podľa výsledku dychovej skúšky, tých pohárikov bolo podstatne viac. Aj napriek tomu však na bicykli prešiel takmer 20 km a je len šťastím, že nespôsobil dopravnú nehodu.

Policajti následne s cyklistom spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. V správnom konaní mu hrozí pokuta až do 800 eur.

Polícia upozorňuje: Cyklisti! Aj pre vás platia rovnaké sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). Okrem prípadov, keď jazdíte v zastavanom území obce a po cestičke určenej pre cyklistov, a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava