Zdá sa, že Ratnovskú zátoku miesto otvorenia sezóny čakajú búracie práce

Už v najbližších dňoch „čiernych“ stavbárov z areálu vodnolyžiarskeho vleku v Ratnovskej zátoke čaká opätovné prerokovanie 150-tisícovej pokuty a následne aj vydanie nariadenia na odstránenie stavieb postavených v minulom roku. I keď sa Bradatí bratia na sociálnej sieti chvália, že už čoskoro oznámia, kedy areál otvoria, zrejme si najprv budú musieť zabezpečiť búracie práce a odstraňovanie čiernych stavieb vo vodnolyžiarskom areáli, ktorého sa na jeseň v roku 2018 stali nájomcami.


Čierny stavbu bazén zakázali používať aj hygienici (Autor: reprofoto ws)

Aj napriek tomu, že radniční úradníci Bradatých bratov od samotného začiatku v úvode minulého roku upozorňovali, aby prestali vyvíjať stavebnú činnosť v Ratnovskej zátoke bez náležitých povolení, títo to ignorovali. S absolútnou drzosťou tak prerobili športový areál na party zátoku a 1. mája odštartovali letnú sezónu.

Tá sa prvý raz v histórii tejto cennej prírodnej lokality európskeho významu, ktorá je zaradená do štvrtého pásma ochrany prírody niesla aj v znamení hlasnej hudby počas bujarých zábav. No pri velikášskych športových aktivitách bolo ochranármi zaznamenané i hromadné parkovanie áut na chránených prírodných územiach z dôvodu, že takéto masové aktivity do akých sa bradáči minulý rok pustili, sa sem jednoducho nezmestili.

Sťažnosti však chodili i od obyvateľov okolitých obcí. Hluk a zapratávanie súkromných pozemkov pred vstupom do ich nehnuteľností bol súčasťou minuloročného leta v Ratnovciach. Po návštevníkoch ostávalo v okolí areálu aj množstvo neporiadku.

I keď dotknuté orgány mimo piešťanskej radnice príliš aktivity v navodení zákonnosti nevykazovali, po medializácii problému hygienici vydali zákaz používať bazén, ale aj nové stavebné „prílepky“ na pôvodnom objekte.

V auguste piešťanská radnica nitrianskej firme Labonte, ktorá za prevádzkou zátoky stojí, udelila za čierne stavby 150-tísic eurovú pokutu. Firma sa však proti jej udeleniu odvolala na okresnom úrade Trnava. Okresný úrad pokutu správny proces vrátil späť na stavebný úrad do Piešťan. Ten podľa našich informácií na svojom určení výšky pokuty mieni trvať a Bradatých bratov čaká v najbližších dňoch opätovné prerokovanie jej udelenia.

Súbežne s tým radnica pripravuje aj podklady na nariadenie pre odstránenie čiernych stavieb v Ratnovskej zátoke.

Čiernymi stavbami, ktoré bradáči budú musieť pred otvorením sezóny odstrániť sú: bazén (rozmery 16×8 m) s nadväzujúcou spevnenou plochou (vydláždenou cca 26,5×47 m), stavba terasy so sociálnym zariadením (pôdorys cca 25×20 m), uzatvorenie pôvodnej terasy, a tým rozšírenie odbytovej časti reštaurácie, skladový kontajner, 20 betónových platní s rozmermi 5×5 m (na ktorých boli ukotvené stany, ku ktorým je privedená elektrika – osvetlenie), stavba plážového bufetu, rozšírenie – prístavba vstupného objektu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela