Bitka v Piešťanoch: Bratia kopali mladíka do hlavy

Ako z akčného filmu. V nedeľu 2. februára zo seba dvaja bratia strhli bundy a brutálne zaútočili na mladíka v parku za Gymnáziom Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Nebyť duchaprítomných svedkov, mohlo sa to skončiť obrovskou tragédiou.

Útočníci zavesili bundy na ružové kríky a napadli 24-ročného mladíka. Ilustr. foto: am

Pokojná nedeľa sa napokon skončila výpoveďami na polícii. Mladý Piešťanec stál v nedeľu v blízkosti bývalého teplického cintorína, keď okolo neho agresívnym krokom prechádzala dvojica mladíkov, ktorí si už počas agresívnej chôdze vyzliekali bundy.

Spozornel preto a sledoval, čo sa bude diať. „Bundy si zavesili na ružový krík a rozutekali sa po chalanovi, ktorý stál pri lavičke, a to takým spôsobom, že ho hneď zrazili k zemi. Najprv ho začali päsťami mlátiť do hlavy, neskôr ho do hlavy začali kopať,“ povedal nám svedok incidentu.

Keď uvidel, čo sa deje, rozutekal sa k bitkárom. „Videl som, že jeden z nich chce tomu ležiacemu skočiť na hlavu, a to by bolo asi fatálne,“ zamyslel sa Piešťanec, ktorý začal po mladých mužoch kričať. Jeden z nich nachvíľu nasmeroval svoj hnev priamo naňho, no našťastie, chvíľu na to prišli policajti, ktorých na miesto privolal druhý svedok.

Bitkári sa rozutekali smerom k mestskému úradu, kde ich napokon policajti dolapili a pritlačili k múru. Svedkovia policajtom opísali, čo videli a neskôr na polícii aj oficiálne vypovedali. „Rozprával som sa aj s chalanom, ktorého napadli. Nakoniec nemal vážne zranenia a je mimo ohrozenia života. Nie je to Piešťanec, len tu pracuje a pochádza až z východného Slovenska,“ prezradil svedok. Napadnutý muž mal bývať v ubytovni, pričom jeden z útočníkov mať byť jeho spolubývajúci. „Ďakoval nám, že to celkom dobre dopadlo. Keby mu začali skákať po hlave, tak by ho tam hádam aj zabili,“ dodal Piešťanec, vďaka ktorého odvahe sú napokon útočníci za mrežami.

Skutok nám potvrdila aj policajná hovorkyňa Mária Linkešová: „Polícia obvinila dvoch bratov vo veku 27 a 19 rokov z prečinu výtržníctva a mladšieho z nich aj z prečinu nebezpečného vyhrážania. Dvadsaťštyriročného muža mali najskôr napadnúť v izbe a v konaní pokračovali v parku, kde sa mu mladší muž vyhrážal.“

Podľa hovorkyne tzv. super rýchlom konaní polícia predložila spis a až do rozhodnutia súdu zostanú bratia v cele policajného zaistenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava