Videonávrat k včerajšiemu protestu Piešťancov proti kotlebovcom

V piatok podvečer sa pred piešťanským mestským kultúrnym strediskom na Ulici A. Dubčeka zišlo odhadom 700 až 1000 odporcov ideológie, ktorú na Slovensku reprezentuje strana Kotlebovci – ĽSNS.

Na Ulici A. Dubčeka zišlo odhadom 700 až 1000 odporcov ideológie, ktorú na Slovensku reprezentuje strana Kotlebovci – ĽSNS. (Autor: pror)

Vo vnútri sály malej scény s kapacitou na sedenie 150 osôb aj so stojacimi v chodbe sa tlačilo zhruba 200 záujemcov. Tí čakali hlavne na „plamenný“ prejav Milana Mazureka. Napokon sa ho aj dočkali.

No auto, bývalého poslanca, ktorého za extrémistické reči právoplatne odsúdili si najprv muselo prekliesniť cestu cez mnohopočetnú skupinu protestujúcich Piešťancov.

Medzi ľuďmi, ktorí prišli vyjadriť nesúhlas s myšlienkami a rétorikou kotlebovcov bolo možné zhliadnuť piešťanského primátora Petra Jančoviča, ale aj známe osobnosti kultúrneho či spoločenského života kúpeľného mesta.

Ako napríklad právnik Roman Kvasnica, fotografku Katu Sedlák, či spoluautor novinárskou cenou ocenenej série článkov o zabudnutých architektonických pamiatkach Slovenska s názvom Čierne diery, Andreja Sarvaša, ale aj piešťanskú galeristku a dcéru fašistami zavraždeného dôstojníka povstaleckej armády z obdobia Slovenského národného povstania, Naďu Mikolášikovú. No i množstvo ďalších bežných ľudí či mladých študentov.

Protestujúci Kotlebových prívržencov vypískali, kričal im, že „fašistov v meste nechcú“, posielali ich domov, a to všetko doplnili transparentmi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav